19 mei 2024
Home » Regionaal » Populaire folkgroep Celtic Wind op Kasteel Hackfort

Populaire folkgroep Celtic Wind op Kasteel Hackfort

243

VORDEN – In een echte kasteelzaal een avond Ierse folkmuziek in de stijl van de Dubliners, Christy Moore en The Corrs beleven… Op zaterdagavond 12 september zijn deze bekende en minder bekende liedjes te beluisteren op Kasteel Hackfort van Natuurmonumenten. Het repertoire van Celtic Wind is sterk afwisselend door stevige songs, ingetogen ballades en instrumentale reels, jigs en hornpipes. Aanvang van het concert is om 20:00 uur. Voor leden van Natuurmonumenten is de entree € 15,00 voor het concert; voor niet leden € 20,00. Geïnteresseerden melden zich aan via Natuurmonumenten.nl/activiteiten.

Ierse muziek uit de Liemers
De muziek wordt op akoestische wijze gebracht in de basiscombinatie gitaar, mandoline, viool en bodhran (percussie) en bestaat uit Ierse traditionals en modernere Ierse songs. De grote aantrekkingskracht van Celtic Wind is de eigen sound en sfeer die de groep geeft aan de oorspronkelijke uitvoering van de nummers.

De folkgroep komt uit de Liemers en is geïnspireerd door de vele stijlen van de Ierse muziek. Sinds de oprichting in 2000 is de band succesvol met optredens in Nederland en Duitsland. De muziek van Celtic Wind is zowel actief als passief te beluisteren, maar het best actief te ondergaan. De groep is op zijn best bij een actief publiek, dat er een echte Ierse sessie van wil maken.

Bijzonder cultuur erfgoed
Natuurmonumenten beschermt en onderhoudt sinds haar oprichting in 1905 al cultuurhistorie. Dit is inmiddels uitgegroeid tot zo’n 1700 objecten, waarvan 60 buitenplaatsen, 15 forten en 20 molens. Kasteel Hackfort maakt onderdeel uit van landgoed Hackfort, in bezit van Natuurmonumenten. Om iedereen mee te laten genieten van het bijzondere erfgoed worden regelmatig culturele activiteiten georganiseerd in het kasteel.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!