Home » Regionaal » Project ‘Ontmoeten’ bij het Gerrit Komrij College: Verbinding tussen generaties door gedichten

Project ‘Ontmoeten’ bij het Gerrit Komrij College: Verbinding tussen generaties door gedichten

1082

WINTERSWIJK – Na de herfstvakantie gaat het project ‘Ontmoeten’ van start bij het Gerrit Komrij College, in samenwerking met het Boogie Woogie Cultuurcentrum. Met de gedichten van Gerrit Komrij als basis, zal een ontmoeting plaatsvinden tussen senioren uit Winterswijk en omstreken en de leerlingen van het Gerrit Komrij College. Zij zullen gezamenlijk deelnemen aan diverse activiteiten gerelateerd aan literair erfgoed, poëzie, beeldende kunst en muziek onder leiding van deskundige docenten.

Gedurende ruim een maand zullen alle bijeenkomsten plaatsvinden tijdens schooltijd. Meer dan 30 leerlingen nemen deel aan het project, met ruimte voor 10-12 senioren. Voorafgaand aan het project is een selectie van gedichten van Gerrit Komrij, gerelateerd aan Winterswijk, gemaakt welke door zowel de leerlingen als de senioren is bestudeerd. Deze gedichten zullen de basis vormen voor verdere analyse, creatieve verwerking en presentatie in de loop van het project.

Het doel van het project is om het begrip en de waardering voor Gerrit Komrij, naamgever van de school, en zijn betekenis voor de Nederlandse literatuur en Winterswijk te vergroten. Daarnaast beoogt het project bewustwording van de culturele identiteit van de regio te stimuleren en de verbinding tussen verschillende generaties te bevorderen.

Het project ‘Ontmoeten’ nodigt senioren uit om deel te nemen aan dit unieke initiatief. Aanmeldingen kunnen tot en met 12 oktober worden gedaan bij Ira Wunnekink via ira@boogiewoogie.nl of telefoonnummer 06 2515 5359. De deelname aan het project is kosteloos en na aanmelding wordt verdere informatie over inhoud, data en tijden verstrekt.

Bron(nen) & Afbeelding(en)