Home » SABA breidt fors uit op bedrijventerrein in Dinxperlo

SABA breidt fors uit op bedrijventerrein in Dinxperlo

508

DINXPERLO – SABA is een internationaal opererend familiebedrijf met eigen vestigingen in Dinxperlo, Duitsland, USA, Polen, Australië, Roemenië en China. Met 175 medewerkers in binnen- en buitenland wordt een omzet gerealiseerd van ruim €85 miljoen. SABA groeit in alle opzichten: in omzet, innovaties én medewerkers. Het doel is om in het najaar van 2020 een nieuwe fabriek voor met name watergedragen lijmen (5000 m2) in gebruik te nemen met daarnaast een nieuw SABA-kantoor aan de Anholtseweg/Meniststraat in Dinxperlo.

De keuze om in Dinxperlo nieuw te bouwen is voorafgegaan door een proces waarin diverse vestigingsplekken zorgvuldig afgewogen zijn: USA, elders in Europa en diverse plekken in Nederland. Besloten is dat SABA gevestigd blijft in Dinxperlo. Hiermee blijft de werkgelegenheid voor de regio behouden en krijgt het bedrijventerrein aan deze belangrijke toegangsweg voor Dinxperlo weer een fraai aanzicht.

Sterke lokale betrokkenheid
De nieuwbouw is een mooie, positieve ontwikkeling voor SABA en voor Dinxperlo. De sterke lokale betrokkenheid is iets wat SABA al decennialang kenmerkt en die gekoesterd wordt voor de toekomst. SABA heeft eigen medewerkers, buurtbewoners, aangrenzende bedrijven en andere belanghebbenden uitgebreid geïnformeerd over het proces. In een op 27 maart gehouden informatieavond zijn de eerste schetsen getoond van ‘het nieuwe SABA’ vormgegeven door Te Kiefte Architecten.

Duurzaam karakter
Centraal thema in het ontwerp is duurzaamheid. SABA zit nu verspreid over twee locaties: Weversstraat en Meniststraat. Door de nieuwbouw wordt één centrale plek gecreëerd waar alle functies van SABA weer bij elkaar worden gebracht onder één dak. In feite wordt de nieuwbouw gepleegd direct aanpalend aan de in 2013 nieuw gebouwde kitfabriek. Gebouwd met het oog op verdere groei, maar met zo min mogelijk negatieve belasting voor mens en milieu. Het kantoorgebouw is energieneutraal en voorzien van een sedum dak. Zonnepanelen voorzien in een groot gedeelte van de energiebehoefte van zowel het kantoor als de fabriek.

De productiegebouwen worden volgens de laatste stand der techniek gebouwd en ingericht en er zal fors geïnvesteerd worden in nieuwe machines en installaties.

Op de benedenverdieping van het kantoorgebouw wordt duidelijk gemaakt waar het bij SABA sterk om draait: innovatie en ontwikkeling. Op een markante plek zullen de laboratoria duidelijk zichtbaar zijn en er wordt veel ruimte gereserveerd voor klanten en relaties in het SABA Experience Center. Er zal een open werkcafé worden gerealiseerd waar medewerkers en klanten in één ruimte ervaringen kunnen delen. De buitenzijde van het kantoorgebouw heeft een organische vorm en er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Licht en ruimtelijkheid voeren de boventoon.

Op dit moment wordt er volop gewerkt aan het verder uitwerken van de plannen.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen