Bron / auteur: Bibliotheek Achterhoek Oost
Foto: Bibliotheek Achterhoek Oost |

ZomerBieb boordevol activiteiten

Deel dit bericht

ACHTERHOEK – Overal in de Achterhoek zijn de vakanties begonnen. Heerlijk even wat vrije tijd en wellicht zelfs nog eventjes eropuit in deze weken. Of gebruikmaken van het fijne activiteitenaanbod van de Bibliotheek: zowel voor de jeugd als voor volwassenen zijn diverse activiteiten georganiseerd. Van gratis workshops over fiets- en wandelapps tot lees- en luisterapps, van Vakantielezen tot zomerBIEBlabs.

Van zomerBIEBlabs tot vakantielezen én een spannende zoektocht
Voor alle basisschoolleerlingen heeft de Bibliotheek Oost-Achterhoek spannende activiteiten op de planning staan. De jongste kinderen kunnen deelnemen aan een uitdagende versie van Vakantielezen, waarbij ze op reis gaan naar zes landen én kans maken op leuke prijzen. De landkaarten hiervoor zijn uitgedeeld op de scholen, maar ook verkrijgbaar in de Bibliotheek. De eerste stickers zijn al opgehaald inmiddels en we ontvangen zeer enthousiaste reacties.

De iets oudere jeugd kan deelnemen aan een spannende zoektocht naar ‘Boekie’. Deze zoektocht, waarbij het lezen op een boeiende wijze gepromoot wordt, is helemaal online. Deze tocht is een echte uitdaging voor puzzelfanaten én er zijn leuke prijzen te winnen.
De online BIEBlabs, die in de Coronatijd het levenslicht zagen, krijgen een vervolg in ‘zomerBIEBlabs’, een samenwerking tussen de Bibliotheek Oost-Achterhoek en Muziek & Kunstwijs. Tijdens deze BIEBlabs worden elke week online workshops gegeven met het thema ‘water’. De eerste workshops zijn inmiddels achter de rug. Geef je kind snel op, want vol is vol.
Aanmelden voor de laatste twee activiteiten verloopt via de website www.oostachterhoek.nl/zomerbieb

Fietsen en wandelen met de smartphone
Voor alle fans van fiets- en wandeltochten organiseert de Bibliotheek in samenwerking met iPad4Senior twee workshops. Op woensdag 15 juli (inmiddels is deze workshop vol) en 12 augustus, van 10.00-12.00 uur, wordt de workshop ‘Wandelen met Google Maps’ gegeven. Op woensdag 22 juli en 19 augustus, van 10.00-12.00 uur, staat ‘Fietsen met fietsapps’ op de kalender. Deelname is gratis! Aanmelden kan op de website: www.oostachterhoek.nl/zomerbieb

VakantieBieb weer open voor leden en niet-leden
Al jaren is het een succes, de gratis VakantieBieb-app met e-books. Dit jaar is het een gloednieuwe app, met e-books, maar ook met luisterboeken. En natuurlijk nog steeds gratis. Download de app in de stores en maak er een heerlijke lees- en luisterzomer van.
En extra leuk voor kinderen: win een Beats Solo Pro als je vertelt welk boek uit de VakantieBieb jij het leukst vond.