Home » Een goede ochtend voor Rap en Snel

Een goede ochtend voor Rap en Snel

498

GROENLO – Afgelopen zaterdag traden opnieuw turnsters van Rap en Snel aan in de wedstrijden op regionaal niveau (4e divisie) in de regiofinale-wedstrijd waarin zij ook lieten zien dat Rap en Snel ook op dit niveau mee kan draaien.

In de eerste wedstrijd waren Maud Schuurmans en Celine Gebbink, de juniorturnsters, aan de beurt. Na een sterk begin wist Maud haar wedstrijdniveau vast te houden en wist als nummer 1, voorzien van een gouden plak weer huiswaarts te keren. Celine had wat minder geluk en eindigde als 29e. Op vloer werd bij aanvang van de wedstrijd door Maud al direct een mooie voorsprong opgebouwd en wist dit toestel met 0,3 punt voorsprong op de eerstvolgende turnster als eerst geplaatste af te sluiten. Celine, die een keurige wedstrijd turnde, eindigde in dit geweld op de 16e plek.

Op sprong moest Maud 0,2 punt inleveren en eindigde als 2e op dit toestel. Celine wist met een keurige 16e plaats mooi precies in het midden te scoren. Op brug wist Maud een 4e plek te bemachtigen, ondanks wat kleinere foutjes die haar score wat lager hielden. Haar inhoud van de oefening was de hoogst gewaardeerde oefening van deze wedstrijd waardoor ze toch netjes kon presteren. Celine had hier duidelijk meer moeite om tot een hoog gewaardeerde score te kunnen komen. Zij eindigde als 28e.

Op balk eindigde Maud als 5e, op dit toestel moest zij wat punten inleveren op de waarde van de oefening. Celine had haar zinnen gezet op een lager gewaardeerde oefening maar een goede uitvoering. Helaas is dit niet gelukt en eindigde zij dankzij een val en toch erg veel instabiliteit op de 29e plaats.

In de volgende wedstrijd waren Coot Porskamp en Isa Kruip aan bod in de categorie Pupil 1 en Emma Hofstra als Jeugd 1 turnsters. Coot en Isa begonnen op balk, Coot mocht als eerste op de balk haar erg nette oefening laten zien, met helaas een val eindigde ze als 11e. Isa liet de beste oefening zien die ze ooit heeft geturnd en eindigde op de 2e plaats op de balk.

Op vloer toonden beiden een erg mooie oefening met slechts wat kleine foutjes, Coot 8e en Isa 15e. Met een keurige sprong wist Coot direct een tiende punt voorsprong te nemen en eindigde als 1e. Isa werd 4e met 0,225 punt minder, een keurige prestatie voor een pupilturnster die pas voor het 2e jaar deelneemt aan wedstrijden.

Op brug bouwde Coot haar voorsprong verder uit en werd ook op dit toestel eerste met 0,25 punt voorsprong op de nummer 2. Isa liet een keurige oefening zien en wist de 13e plaats te veroveren. Coot mocht ondanks een val van de balk het podium betreden op de 3e plaats, Isa eindigde net 4e achter Coot met een verschil van 0,175 punt.

Emma Hofstra startte op vloer, zij had de zwaarste oefening naar inhoud van deze wedstrijd maar maakte een cruciale fout door een niet voorgeschreven onderdeel te turnen. Hierdoor eindigde ze als 16e op dit toestel dat haar normaal gesproken goed ligt. Met een 10e plek op sprong wist ze goed gebruik te maken van haar persoonlijke mogelijkheden waardoor ze uiteindelijk toch een keurige sprong wist te scoren.

Op brug is het erg zwaar in dit niveau, maar met een nette oefening eindigde ze hier netjes op de 6e plaats. Op balk is Emma altijd erg sterk, helaas was er wat instabiliteit waardoor ze hier als 13e eindigde. In een sterk deelnemersveld wist Emma zich als 11e te plaatsen.

Maud, Coot en Isa zullen Gelderland op de finale van Oost Nederland (Gelderland, Overijssel en de polder) gaan vertegenwoordigen op 11 mei in Hengelo (Ov.).