Seizoen Erix H1 gaat uit als een nachtkaars!

LICHTENVOORDE – Dit weekend stond alweer de laatste competitieronde in de Hoofdklasse op het programma. Voor de handbalheren van HV Erix H1 betekende dat een uitwedstrijd in Rolde tegen Unitas 2 die vooraf één plek lager op de ranglijst stonden met één punt minder.

Hoewel Erix zich twee weken geleden veilig speelde en dus ook volgend jaar weer uitkomt in de Landelijke Hoofdklasse was winst toch nog wel belangrijk want bij verlies zouden beide teams wisselen van positie op de ranglijst. Positieverbetering zat er voor Erix echter niet meer in.
Erix heeft lang mee gedaan om de kopposities in deze krankzinnige competitie maar nadat onlangs drie keer op rij werd verloren, is een positie in de middenmoot het hoogst haalbare.

Dat dit een krankzinnige competitie is, bewijst wel het feit dat er op de laatste speeldag nog vier kandidaten voor de titel over zijn waarbij de uiteindelijke kampioen zeven verliespartijen op z’n conto heeft staan, een uitzonderlijk hoog aantal wat zelden voor komt.

In Drenthe kwam Erix al snel op een achterstand van 3-0, men verdedigde niet scherp genoeg om een vuist te maken tegen de aanvallers van Unitas. Het was dat Bram Reukers vier van de zeven Erix doelpunten voor z’n rekening nam, anders was de achterstand wel erg snel opgelopen! Nu bleef Erix nog een beetje in het spoor van Unitas maar helaas was ook dit niet van lange duur want richting de rust was het zowel verdedigend als aanvallend zeer matig. Erix mistte maar liefst elf vrije kansen in die eerste helft en stond bij rust terecht achter met 17-11

Toch zou het nog mogelijk moeten zijn om de wedstrijd om te doen slaan maar dan moest er verdedigend een tandje bij gezet worden en aanvallend de kansen worden benut!

Dat goede voornemens niet altijd goed uitpakken bleek wel in de tweede helft! Erix ontbrak het nog steeds aan scherpte en daar waar Unitas zeven keer wist te scoren, trof Erix slechts eenmaal het net!
Erix was het helemaal kwijt ondanks een aantal mooie acties van Youri Kuypers die wél het doel wist te vinden! Desondanks speelde Erix een verloren wedstrijd en verloor kansloos in Rolde met 41-23 en zakte daardoor nog een plek op de ranglijst en sluit de competitie af op een negende plek.
Bovenin trok HVC uit Barger-Compascuum uiteindelijk aan het langste eind en werd kampioen in de Hoofdklasse.

Helaas zat er voor Erix dit seizoen niet meer in vooral ook door de matige bezetting i.v.m. blessures en afwezigheid van spelers. Erix hoopt volgend seizoen over een complete en fitte selectie te beschikken zodat het mee kan doen om de bovenste plaatsen!