20 april 2024
Home » Wedstrijdverslagen HCW

Wedstrijdverslagen HCW

163

WINTERSWIJK – Afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen OBW uit Zevenaar op het programma. Het is elke week weer een verrassing hoe het gaat met de wedstrijd.

HCW E1-JEUGD
WINTERSWIJK – Afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen OBW uit Zevenaar op het programma. Het is elke week weer een verrassing hoe het gaat met de wedstrijd. De ene week gaat het beter dan de andere week. Hoe dat toch kan, ik heb hier geen verklaring voor. I.v.m. ziekte van Jet deed Fenne vandaag bij ons mee. De eerste helft begon OBW goed, zij maakten in korte tijd 2 doelpunten achter elkaar. Daarna scoorden beide teams de doelpunten om en om, waarbij Teun het vizier dit keer goed had staan, hij scoorde 2x. Sem en Hugo hebben als keeper ook een paar hele mooie schoten op doel tegen gehouden. Ruststand 3 – 2.

In de tweede helft bleek het aanvallend en verdedigend zwaar en best moeilijk te zijn, omdat er 2 goede speelster waren aan de kant van OBW. Hier hadden wij niet altijd een antwoord op, en waren dan vaak te laat met meelopen/verdedigen. Hierdoor konden wij het tot 7 – 5 nog bijbenen (Sem, Teun en Eloise hebben hierbij de doelpunten gemaakt), daarna liep OBW uit naar een eindstand van 13 – 5. We hebben allemaal wel heel goed ons best gedaan, (ook Fenne stond haar mannetje). Ik vond heel positief dat iedereen op het doel heeft gegooid in een poging een doelpunt te maken, maar dit mocht helaas niet baten. Ook dit keer stonden er weer veel spelers vrij op de cirkel (Isis, Yoeri, Loïs, Sem), maar zij konden helaas niet bereikt worden. Al met al was het een leuke en voor mij weer leerzame wedstrijd en laten we maar zeggen: ‘Volgende keer beter’.

HCW D-JEUGD
De HCW D-Jeugd speelde uit tegen Erix. Ze wonnen de wedstrijd met 9-20.

HCW C-MEIDEN
Vol goede moed begonnen de HCW C-Meiden zondag aan de wedstrijd tegen de nummer 1, Artemis uit Doetinchem, vastbesloten de 3 punten in huis te houden. Eerste schot op doel was van de tegenstander, maar Gwen (keepster) stond als een huis. HCW kwam meteen terug met de aanval die resulteerde in de 1-0. Het ging gelijk op, want Artemis maakte de 1-1. Het bleef gelijk opgaan, na de 2-2 kwam HCW op voorsprong met 3-2. Lange tijd bleef de voorsprong tot Artemis de 3-3 maakte en HCW er direct weer 3-4 van maakte. Vanuit een penalty scoorde Artemis de 4-5 en vervolgens de 4-6. Ze waren aan elkaar gewaagd en gingen de rust in met stand van 8-7.
Na de 8-8 en de 9-8 was er een penalty voor Artemis. Gwen stond er wederom en hield hem tegen! HCW kreeg hierdoor extra energie en kwam voor met 11-8. HCW benutte een penalty en het kwam op 12-8. We zaten goed in de wedstrijd. Het was een spannende wedstrijd om te zien en met een eindstand van 15-10 staat HCW weer bovenaan!

HCW C-JONGENS
Vandaag speelden we tegen de koploper uit Hengelo. We wisten dat ze sterk waren dus we waren gewaarschuwd. We kwamen goed uit de startblokken maar maakten de kansen niet goed af en de tegenstander helaas wel. Daarna werden we wat slordig en dat strafte de tegenstander meteen af met snelle breakouts. De ruststand was dan ook 16-9 voor de gasten. Na de rust kwamen we eerst weer goed terug tot op 5 doelpunten, maar we konden het helaas niet goed volhouden. De eindstand was dan ook 27-17. Een verdiende zege voor Olympia. Volgende keer weer beter!

HCW B-JONGENS
Vandaag was de wedstrijd heb b1 tegen Olympia b2. Het was een goede wedstrijd met veel doelpunten en een heel hoog tempo. Ruststand was 16-9. In de tweede helft werd er niet verslapt en kwamen er nog meer doelpunten. De einduitslag was uiteindelijk 35-19

HCW DAMES 2
Vandaag een wedstrijd waar we de punten moeten pakken. Maar de 1e helft loopt niet zoals we zouden willen ruststand is dan ook 3-5 in het voordeel van Ha-STU. Tweede helft beginnen we goed en komen bij tot 6-6 daarna blijft het spannend we scoren om en om. Maar we maken wel het winnende doelpunt in de laatste minuut. Eindstand 10-9 . Weer 2 punten erbij!

HCW HEREN 1
Op zaterdag 8 december moesten de heren van HCW het opnemen tegen Cabezota uit Enschede. De vorige wedstrijd was verloren gegaan maar dit wilden ze geen tweede keer laten gebeuren. Vol goede moed begonnen ze aan de wedstrijd maar het scoren ging moeizaam. Lange tijd bleef de score beperkt omdat paal en keeper meerdere malen in de weg lagen, met name bij cirkelspeler Rudolf Schreuder. Bij rust was het evenwel 9-5 in het voordeel van HCW.
In de tweede helft begon het beter te lopen bij de heren van HCW en gingen de ballen er makkelijker in. De ene na de andere goal viel en de verdediging stond beter waardoor ook de cirkel en opbouwers van Cabezota minder ruimte kregen om te scoren. En als zij al een kans kregen stond keeper Rudy Zemann een tegendoelpunt in de weg. Uiteindelijk liepen de heren verder uit en werd een eindstand bereikt van 23-13 in een gemoedelijke wedstrijd met dank aan de tegenstander en de scheidsrechter. Op naar de volgende wedstrijd, uit tegen koploper Langeveen!