Home » Zelhem » Fans van Achterhoekse boerenrockband kunnen hun slag slaan

Fans van Achterhoekse boerenrockband kunnen hun slag slaan

1160

ZELHEM – Normaal, dat volgend jaar z’n vijftigste verjaardag viert, is tot op de dag van vandaag een van de bands met de grootste achterban. Het Anhangerschap, zoals de fanclub officieel heet, telt een kleine tweeduizend leden. En die staan bekend als nogal fanatiek. Normaal-anhangers die op zoek zijn naar bepaalde parafernalia kunnen zaterdag 29 juni hun slag slaan tijdens een speciale Normaal Verzamelmarkt.

In de vijf decennia dat de Achterhoekse rockband bestaat, is er nogal veel op de markt gebracht. Met dank ook aan Ben Jolink, behalve zanger en voorman ook afgestudeerd kunstenaar en in die hoedanigheid het creatief brein achter de band.
Behalve de hoesontwerpen zijn ook de ontwerpen van de t-shirts en andere artikelen van zijn hand. En veel fans zijn daar dol op.
De fanclub van Normaal – onder intimi beter bekend als het Anhangerschap – houdt zaterdag 29 juni een speciale Normaal Verzamelmarkt. Standhouders kunnen die dag allerlei Normaal-artikelen te koop aanbieden en de fans kunnen dan dus hun slag slaan. Het evenement wordt gehouden in samenwerking met Museum Smedekinck in Zelhem.

De opbrengst van de verzamelmarkt – waaronder het entreegeld en de huur van de kraampjes – gaat naar Sonom. Deze stichting, waarvan Ben Jolink ambassadeur is, ondersteunt neurologisch onderwijs in Malawi. Radio Achterhoek is van de partij om uitvoerig verslag te doen.
Normaal-liefhebbers die dag hun spullen te koop willen aanbieden, kunnen een kraampje reserveren. Wie een kraampje wil reserveren, moet voor 27 april een mailtje sturen naar theo.holterman@anhangerschap.nl. “De marktkooplieden moeten daarbij aangeven hoeveel geld ze nodig hebben. Voor de huur geldt een kleine vergoeding van 15 euro”, vertelt Theo Holterman.

De verzamelmarkt wordt gehouden op het terrein van Museum Smedekinck aan de Pluimersdijk 5 in Zelhem. De deuren gaan om 11.00 uur open.

Bron(nen) & Afbeelding(en)