26 april 2024
Home » Gemeente » Vervolg uitvoering Besselinkschans

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

LICHTENVOORDE – In de Begrotingsraad van november vorig jaar werd ook de financiering van de Besselinkschans behandeld. De gemeenteraad nam destijds een amendement aan om de plannen voor de Besselinkschans uit het nieuwe beleid voor 2016 te halen. Het verzoek van de raad was om de uitgewerkte plannen aan de raad voor te leggen, zodat de raad ze kan bespreken en beoordelen.

De gemeentelijke werkgroep heeft de plannen die vanuit de themagroepen zijn opgesteld verder uitgewerkt en onderbouwd. Vorige week heeft het college van B&W besloten de uitgewerkte plannen aan de raad voor te leggen. Het nieuwe raadsvoorstel (met als bijlage de toelichting van de plannen) moet invulling geven aan de financiering van het vervolg van de uitvoering van de Visie Besselinkschans.

Belang van de uitvoering van de Visie Besselinkschans
Het college vraagt de gemeenteraad om in te stemmen met een krediet van € 575.000,- voor de uitvoering van de visie. Belangrijke argumenten voor de uitvoering van de plannen zijn het versterken van de kwaliteiten als evenementengemeente en het aantrekkelijke landschap. Bovendien benadrukt het college dat uitvoering recht doet aan het participatieproces met de belanghebbenden én de inwoners.

1 maart in gemeenteraad
Het voorstel wordt 16 februari in de raadscommissie behandeld en aansluitend neemt de raad op 1 maart een besluit. Het voorstel wordt tegelijk behandeld met een totaaloverzicht van alle andere geplande investeringen in de gemeente Oost Gelre.