Oost Gelre Energieneutraal in 2030


Beleidsstuk en uitvoeringsplan voor grootschalige hernieuwbare energieopwekking

OOST GELRE – Oost Gelre wil in 2030 energieneutraal zijn. Dus net zoveel energie duurzaam opwekken als er wordt verbruikt. De afgelopen maanden zijn er een aantal bijeenkomsten geweest. Op basis van de informatie uit die bijeenkomsten is nu een beleidsstuk en een uitvoeringsplan opgesteld. Deze worden op 4 september in de commissievergadering van Oost Gelre besproken.

Beleid
Het beleidsstuk vormt een ruimtelijk kader dat genoeg ruimte biedt aan de juiste initiatieven, maar ook de bijzondere waarden van ons landschap beschermt. Wethouder Bart Porskamp: “We hebben hierbij gezocht naar een evenwicht van enerzijds voldoen aan de doelstelling om in 2030 energieneutraal te zijn, en anderzijds het beschermen van waarden en functies in onze kernen.”

Uitvoeringsplan
Het uitvoeringsplan beschrijft de eerste grote stap voor de korte termijn (2018-2022). De stappen die voor deze periode voorstellen zijn:

  • zon op een reeks van vrijkomende agrarische erven
  • verkenning van locaties voor zonnevelden
  • 1.000 woningen van energielabel C of meer naar label A/A+
  • één of enkele windturbines


Commissievergadering 4 september

Het beleidsstuk en het uitvoeringsplan worden op 4 september door de raadscommissie behandeld. Deze vergadering is openbaar. De vergadering begint om 19.30 uur in het stadhuis in Groenlo.


    Geef een reactie.

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.