Brandweer Groenlo in de top 20 van Nederland


Gepubliceerd op

GROENLO – Op 16 april jongstleden deed de wedstrijdploeg van brandweer Groenlo mee aan de provinciale wedstrijden in Huissen. Na een pittige inzet werd post Groenlo 2e en hiermee gingen ze door naar de volgende ronde. Deze werd gehouden op 21 mei in Denekamp.

De inzet in Denekamp was nog pittiger en alle denkbare scenario’s kwamen aan bod tijdens een melding van een ramkraak bij een bankgebouw. Post Groenlo deed het ook deze inzet volgens het boekje en eindigde op een 3e plaats. Deze plaats gaf recht op een plek in de halve finale van Nederland. Deze werd zaterdag 11 juni gehouden in Lisse.

Al vroeg in de morgen vertrokken de brandweermannen richting Lisse met maar één doel, door gaan naar de Landelijke Finale van Nederland. Dat de scenario’s steeds pittiger werden was al snel duidelijk. Ondanks dat, lagen alle ploegen dicht bij elkaar bleek tijdens de prijsuitreiking.

Helaas eindigde Post Groenlo als 7e tijdens deze halve finale en zijn ze voor dit jaar uitgeschakeld. Maar toch kan er teruggekeken worden op een knappe prestatie, want uiteindelijk zijn ze in de top 20 van Nederland gekomen!! Met de brandweerzorg in Groenlo zit het dus wel goed!

De wedstrijdploeg bestond uit: Rob Groot Zevert, Bas Wicherink, Sjoerd Luttikholt, Rik de Vries, Rob Schutten en Jeroen Doest.