Laatste uitrukken voor Ronnie Eekelder


Gepubliceerd op

GROENLO – De nietsvermoedende brandweerman Ronnie Eekelder dacht woensdag 8 mei even na werktijd een glaasje te heffen met zijn collega’s van Veld Koeltechniek. Ronnie gaat wisselen van baan en stop bij Veld Koeltechniek. Tijdens het gezellig samenzijn vroeg iemand aan hem, “heb je de brandweerpieper nu al uit staan”? Ronnie heeft deze aangezet en daar kwam de melding ‘brandgerucht Oude Winterswijkseweg Groenlo’.

Op zijn scooter ging hij naar de brandweerkazerne waar de nietsvermoedende afscheid nemende brandweerman in de brandweerwagen stapte naast zijn vrouw Sylvia. Het drong niet meteen bij hem door dat zijn vrouw naast hem in de wagen zat. Ze hebben een rondje gereden om daarna op het kazerneterrein een vuurtje te blussen dat was aangestoken door enkele collega’s.

Het vuur brandende goed terwijl de brandweerwagen het kazerneterrein opkwam rijden. Zo als altijd stapte Ronnie snel uit (nu samen met zijn vrouw), pakte de slang en gezamenlijk blusten ze het vuur uit.

Voor Ronnie was dit de laatste uitruk met de brandweer van Groenlo, tenminste dat werd gedacht. In de kantine bij een glaasje fris, ging de pieper voor een handmelder bij de Molenberg aan de Ziekenhuisstraat in Groenlo. Ook bij deze uitruk trok Ronnie zijn brandweerpak aan en ging naar de Molenberg. Hier viel het gelukkig allemaal mee en keerden ze snel terug naar de kazerne.

Ronnie heeft de functie hoofdbrandwacht en was werkzaam bij Veld Koeltechniek in Groenlo. Hij kwam op 1-1-2011 in dienst bij de vrijwillige brandweer in Groenlo. Ronnie en Sylvia wonen in Barlo omdat hij in Groenlo werkt kon hij overdag ook zijn diensten verlenen aan de brandweer. Ronnie gaat werken bij Virupa in Aalten. Als het aan hem ligt gaat hij dan ook de brandweer in Aalten versterken.

Bron: Streekgids.nl
Foto: Marcel Houwer


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.