Praten over het levenseinde


LIEVELDE – Op 10 maart a.s. wordt voor mantelzorgers uit de gemeente Oost Gelre een themamiddag gehouden over het levenseinde. De bijeenkomst wordt van 13.30 – 16.00 uur gehouden bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde.

Praten over het levenseinde ofwel sterven is niet wat mensen makkelijk doen. Terwijl het toch zo belangrijk is om bepaalde zaken tijdig met de omgeving te bespreken. De mogelijkheden om ziektes te genezen of het leven te verlengen nemen alsmaar toe.

Maar wat zijn de gevolgen daarvan voor de kwaliteit van leven? Het is belangrijk om met elkaar te praten wensen omtrent behandeling en verzorging. Maar ook onderwerpen als afscheid en uitvaart zijn goed om te bespreken. Dat helpt wanneer het levenseinde uiteindelijk komt.

Trudy Willems, deskundige op dit gebied, verzorgt dit thema.

Opgave is gewenst, dit kan tot 9 maart door te bellen naar VIT-hulp bij mantelzorg (0544) 82 00 00 of te mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl. De bijeenkomst wordt gehouden in de Kaasboerderij Weenink, Eimbersweg 3, 7137 HG Lievelde en is een initiatief van VIT-hulp bij mantelzorg.

Advertenties