Regionale bands met eigen werk in de spotlight


ZIEUWENT – Dit jaar wordt de bandjeswedstrijd van PaasPop georganiseerd tijdens het paasweekend óp het festival zelf. PaasPop Zieuwent wil met de Slag regionale bands met eigen werk een belangrijke plek op het festival geven. Uit de diverse inzendingen zijn 3 bands gekozen die mogen optreden tijdens Slag op PaasPop op zaterdag 26 maart.

The Blacktop Symphony gaat op de Slag het spits afbijten. De band is begin dit jaar opgericht en bestaat uit twee mannen uit Groenlo die, met slechts een Hammondorgel en drums, een bijzonder krachtig en uniek geluid creëren. Volgens VPRO’s 3voor12 wordt tijdens het optreden wel duidelijk dat deze combinatie ‘Hammondrock’ mag heten.

De tweede band die gaat strijden om de prijzen is het trio Relffoxes. De uit Aalten afkomstige band bestaat 2 jaar en staat garant voor met bas doorleefde groove rock, beukende drums en met bloed en zweet doordrenkte gitaar- en zangpartijen. Zij zullen een melange van garage, acid rock, grunge en stoner ten gehore brengen.

De Slag zal worden afgesloten door Spectors Wall. Deze vierkoppige band uit het Gelderse Laren wordt geïnspireerd door blues, glamrock, heavy metal en Normaal, wat te samen leidt tot bluesy hardrock ’n roll. De band brengt volop strakke catchy blues riffs, de echte knallende rock ’n roll drums en een goed getrainde strot die naast de zangpartijen ook nog eens old-school mondharmonica geluiden het publiek insmijt.

Al met al een gevarieerd programma met bands die gaan strijden om een optreden in het voorprogramma van Birth of Joy later dit jaar. Naast de laatst genoemde band is verder op de zaterdagavond Raw Flowers en Jick Munro & the Amazing Laserbeams te zien.

Gepubliceerd op