Scouting terrein heropent en te bezichtigen


Gepubliceerd op

GROENLO – Het terrein van Scouting Groenlo is vandaag feestelijke heropent. Vandaag kan iedereen nog tot 15.00 uur een kijkje komen nemen op het terrein aan de Gasthuisstraat 14.

Het terrein van Scouting Groenlo (Jongensstad) heeft de afgelopen twee jaar een behoorlijke metamorfose ondergaan. Stichting Sint Ludgergroep heeft in samenwerking met het Programma Stad Groenlo en vele vrijwilligers en professionals het terrein een nieuwe uitstraling gegeven met onder andere het verleggen van de gracht, de aanleg van een stadswal en het aanbrengen van nieuwe beplanting.

Bij de herinrichting is goed gekeken naar de wensen van de jeugdspeltakken van Scouting Groenlo. Zo is er een zogenaamd “rouw-douw-terrein” gecreëerd. Een plek met heuvels, gaten en grote boomstammen waar kinderen zich optimaal kunnen uitleven. De binnenzijde van de zes meter hoge wal, die een groot deel van het terrein omsluit, kan ook goed gebruikt worden bij diverse spellen die Scouting Groenlo voor haar leden organiseert. Aansluiting met de gracht is mogelijk gemaakt, doordat het grote veld 90 graden gedraaid is. En met de aanplant van een flink aantal bomen is er een nieuw stuk bos gecreëerd. Een authentieke poterne is in de stadswal aangebracht om het historische karakter van de verdedigingswerken te benadrukken.

Voor wie wil kan deze dag meer te weten komen over wat Scouting Groenlo aan kinderen te bieden heeft. Zo kan er meegekeken worden met enkele jeugdspeltakken en ontdekken wat de ruim 200 leden van Scouting Groenlo wekelijks ervaren.