Op zoek naar fietsfanaten die hun tochtjes filmen


Gepubliceerd op

AALTEN – Als het aan Richard Jongetjes ( talentverbinder) en Roel Braamskamp ( Foto Garretsen) ligt dan rijden er binnenkort zowel in Dinxperlo, Bredevoort als in Aalten fietsteams met een camera rond. Samen met Figulus welzijn, zorgcombinatie Marga Klompe en Careaz gaan ze aan de slag.De bedoeling is om mooie tochten op film vast te leggen die straks in de woonzorgcentra worden getoond. Mooie (herkenbare) routes waarbij ouderen het gevoel krijgen dat ze het meebeleven. Vanuit de luie stoel “ meefietsen” langs de oude bekende plekjes waar ze helaas niet altijd meer de mogelijkheid voor hebben om ze zelf te bezoeken.

Daarnaast is het de bedoeling om een zogenaamde duofiets in te zetten zodat de fietsende cameraman/vrouw  een oudere ,die slecht ter been is, kan mee nemen op avontuur. Per dorp ( Dinxperlo, Bredevoort en Aalten) zoekt de organisatie  3 tot 4 personen die een plaatselijk team vormen. Elk team wordt voorzien van een mooie actioncamera met alle toebehoren die nodig zijn. Ook krijgt het fietsfilmteam van het bedrijf Foto Garretsen een cursus filmen en een cursus videobewerking. In de toekomst is het de bedoeling de gemaakte filmpjes op Youtube te plaatsen zodat ouderen die nog thuis wonen , eventueel met hulp van anderen, ze te kunnen bekijken. Deelnemers kunnen geheel vrij hun gang gaan, mits er maar maandelijks een leuk filmpje op de plank ligt.

Mensen die het leuk lijkt om deel uit te maken van een plaatselijk fietsfilmteam kunnen zich aanmelden bij Richard Jongetjes ( talentverbinder). Ook voor informatie kan men bij hem terecht. Mailadres: Richard@talentverbinder.nl  Mobiele telefoon: 06-10514101