Erix 1 naar finale handbalbeker


LICHTENVOORDE – Afgelopen dinsdag 30 Mei speelden de heren de halve finale van de beker tegen Heeten 1. Het was voor Erix een mooie kans om zich weer eens te plaatsen voor een bekerfinale! De enige twee keer dat een herenteam uitkwam in een bekerfinale was in de jaren negentig van de vorige eeuw toen de huidige trainer/coach John Heinen zelf nog actief speler was in de hoofdmacht!

Destijds werd de eerste finale gewonnen en ging de beker mee terug naar Lichtenvoorde, de tweede finale enkele jaren later ging helaas verloren.
Het werd dus wel weer eens tijd om de finale te halen maar dan moest eerst Heeten nog verslagen worden. Kampioen Erix zou normaal gesproken geen moeite moeten hebben met de nr.9 uit de 1e klasse.

Als strategie werd zoals altijd gekozen voor de sterke wapens van Erix, offensief en stevig verdedigen gevolgd door snelle aanvallen en break-outs.
Deze methode werkte ook tegen Heeten, Erix bouwde snel een voorsprong op, vooral ook omdat keeper Leroy Winkels van Erix weer uitstekend stond te keepen.
Erix bouwde gestaag de voorsprong uit met enkele prachtige en zeer goed uitgevoerde snelle break-outs van Dirk Berentsen en Martin Kruip, terwijl Heeten juist niet goed in staat was het doel te vinden door uitstekend verdedigend werk van o.a. Leon Hulzink en Marco Rotter! De ruststand was dan ook ruim in het voordeel van Erix.

Veel aanwijzingen van de coach waren in de rust niet nodig, Erix moest gewoon doorgaan met het snelle spel en goed verdedigingswerk, dan kon de finale hen niet meer ontgaan. Erix stelde hun coach niet teleur, ook in de tweede helft werd er veelvuldig gescoord met mooie snelle aanvallen terwijl het verdedigend goed stond en Heeten nauwelijks tot scoren kwam. Erix had zelfs aan het eind van de wedstrijd voldoende voorsprong om de keeper naar de kant te halen en met 7 veldspelers te gaan spelen zodat dit in praktijk een keer geoefend kon worden. Doel is dat er een speler vrij moet komen die door deze overtal situatie geen directe tegenstander heeft. Dit lukt een paar keer goed, maar helaas werd de vrije kans vervolgens gemist. Hierdoor kon Heeten nog enkele keren met een lange bal scoren omdat het doel aan Erix zijde leeg was. Dit mocht de vreugde over de uiteindelijke zege niet drukken, Erix won met ruime cijfers met 36-17 en plaatste zich hierdoor voor de finale. Deze zal gespeeld worden tegen Cabezota 1 uit Enschede op neutraal terrein op zaterdag 17 juni om 19.00 uur in Schalkhaar Sporthal te Schalkhaar.

Gaat het Erix lukken om dit jaar de dubbel te pakken? Houd 17 juni vrij in je agenda en kom de heren aanmoedigen om deze unieke prestatie mee te maken!

Gepubliceerd op