Handballers Erix H1 beginnen competitie met verlies.


Gepubliceerd op

LICHTENVOORDE – Afgelopen zaterdag stond voor de handballers van HV Erix H1 de eerste wedstrijd van een nieuw seizoen in de Landelijke Hoofdklasse op het programma. Het was gelijk de zware uitwedstrijd in Doetinchem tegen Artemis 1 die gedegradeerd zijn uit de 2e divisie!

De hele week werd al niet met heel veel vertrouwen uitgekeken naar deze wedstrijd aangezien Erix moest afreizen naar Doetinchem met slechts één wissel door blessure van Marco Rötter en afwezigheid van Leon Hulzink en Willem Kruip.

Toen vrijdag op de laatste training ook Bram Reukers nog moest afhaken met een liesblessure was het duidelijk dat een goed resultaat niet realistisch was, want om op het niveau van de Hoofdklasse een wedstrijd te spelen zonder wissels zou een bijna onmogelijke opgave worden. Dat betekende ook dat Pim Heutinck, die dit seizoen voor het eerst bij de selectie zit, zijn debuut in de Hoofdklasse als basisspeler moest beginnen en vooraf wist dat hij de hele wedstrijd zou gaan spelen.

In sporthal de Bongerd aangekomen moest Erix constateren dan Artemis wat ruimer in de selectie zit, maar liefst 13 spelers stonden op het wedstrijdformulier bij de Doetinchemers! Het beloofde dus een behoorlijke aanslag op de conditie van de Erix spelers te worden. In de wedstrijdbespreking vooraf betoogde coach John Heinen dan ook dat de enige tactiek kon zijn om de wedstrijd “dood” te maken door in een zeer laag tempo te gaan spelen.

In het begin van de wedstrijd lukte dat ook prima en Erix pakte zelfs een voorsprong van 2-3 en hoewel het even later 5-3 in het voordeel van Artemis werd, herpakte Erix zich prima! Heutinck sierde zijn debuut op met een prachtig doelpunt vanuit de hoek en via doelpunten van Berentsen en Van Zutphen pakte Erix weer een voorsprong van 5-6

In het tweede deel van de eerste helft kende Erix een moeilijke periode, door matig verdedigingswerk aan Erix zijde, kwam Artemis langszij en pakte zelfs een voorsprong en liep uit naar 15-10 bij rust. Ondanks de wat mindere periode was de Erix’ coach in de rust tevreden over hoe zijn team knokte om in de wedstrijd te blijven ondanks de minimale bezetting. Bedoeling was dan ook om in de tweede helft dezelfde tactiek aan te houden.

Ondanks drie doelpunten op rij van Stijn van Zutphen in die tweede helft, wist Artemis toch de voorsprong te vergroten naar 7 punten. Na een snelle break-out van Dirk Berentsen die alleen onreglementair gestopt kon worden, werd de Artemis speler met een rode kaart van het veld gestuurd!

Door twee doelpunten uit break-outs en twee vanaf de midden opbouw positie bracht diezelfde Berentsen Erix terug tot slechts drie punten op Artemis. Toch was de eindsprint van Erix te laat ingezet en wist Artemis ook nog twee keer het net achter de meer dan uitstekend keepende Erix goalie Leroy Winkels te vinden.

Ondanks het verlies kon Erix met opgeheven hoofd richting Lichtenvoorde, het team heeft laten zien te kunnen knokken en dat beloofd veel goeds voor de rest van de competitie als het team weer met een complete bezetting kan aantreden.

Volgende week zaterdag staat voor Erix de eerste thuiswedstrijd op het programma. In de Hamalandhal komt om 20.30 uur Huissen 1 op bezoek en hoewel Erix ook dan nog niet volledig zal zijn, wil men er toch alles aan doen om de punten in Lichtenvoorde te houden!