HV Erix 1 kampioen en promoveert naar de Landelijke Hoofdklasse.


LICHTENVOORDE – Agelopen zondag speelden de heren van Erix hun laatste wedstrijd van de competitie tegen the Flyers uit Wijchen. Dit was ook direct de belangrijkste wedstijd van het seizoen omdat het kampioenschap kon worden binnengehaald. Erix had dit seizoen slecht twee duels verloren maar stond desondanks maar 1 punt voor op Quintus uit Hengelo. De opdracht voor het team was dus duidelijk, deze wedstrijd moest gewonnen worden om het kampioenschap binnen te halen.

In een volle Hamalandhal begonnen de heren van Erix gespannen aan de wedstrijd maar slaagde er in het begin wel in om steeds enkele punten voorsprong te houden op the Flyers. Toch was Erix niet altijd bij de les, aanvallen waren vaak te slordig en ook verdedigend liet men steken vallen, desondanks was de ruststand 14-12 in het voordeel van Erix.

In de rust werd erop gehamerd om met wat meer passie en overtuiging te spelen omdat het kwartje ook zo de andere kant op kon vallen. Desondanks was het spelbeeld in de tweede helft hetzelfde, Erix kon geen afstand nemen en kwam zelfs met 16-17 achter! Zou de spanning Erix dan toch te veel worden? Het publiek ging achter het team staan en probeerde Erix na de overwinning te schreeuwen.

Een rode kaart voor Leon Hulzink, die een speler in de break out licht toucheerde en de uitval van Marco Rotter die licht geblesseerd het veld moest verlaten, maakte de situatie er niet beter op. Toch herpakte Erix zich op juiste moment en kwam weer op een voorsprong van drie punten. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en op de bank werd al stiekem een feestje gevierd. De laatste seconden werden door het publiek afgeteld en Erix won de kampioenswedstrijd met 29-26 en promoveert naar de Landelijke Hoofdklasse! Op het veld werd alvast feest gevierd en werden de felicitaties en cadeaus van het bestuur, van de andere teams en het vele publiek in ontvangst genomen.

Ik de kleedkamer werd onder de douche het overwinningslied Alie van Normaal luidkeels gezongen samen met Geert Mentink die 35 jaar geleden mee was begonnen om dit te zingen na een overwinning. Sindsdien heeft een 1e team dit altijd doorgezet na een overwinning. Marc Kruip maakte als teamsponsor nog even bekend dat Assurantiekantoor Marc Kruip het team als beloning volgend jaar van nieuwe trainingspakken zal voorzien.
Daarna ging het feest in een volle kantine door tot in de kleine uurtjes.