26 april 2024
Home » HV Stormvogels – HV Grol dames 1

HAAKSBERGEN/GROENLO – De dames van HV Grol speelden dit weekend op zondag in Haaksbergen tegen HV Stormvogels. Beide teams strijden om bij de onderste plaatsen in de ranglijst weg te blijven, het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Het eerste gedeelte van de eerste helft had HV Grol het verdedigend lastig tegen de goede opbouwspeelsters van Stormvogels, het keek dan ook tegen een 4-2 achterstand aan. Hierna kregen de Grolsen hier meer vat op en halverwege de eerste helft kwam het langszij, 5-5. HV Grol kwam steeds beter in de wedstrijd, verdedigend beter bij de les en aanvallend werden goede aanvallen uitgespeeld en van daaruit gescoord, ook de meegenomen A speelsters deden een duit in het zakje en speelden goed mee. Met een riante voorsprong van 9-14 werd er dan ook van helft gewisseld.

De tweede helft geconcentreerd blijven spelen, aanvallend kansen uitspelen en opnieuw van daaruit scoren was het devies dat de speelsters meekregen.

Er ontstond een gelijk opgaande wedstrijd in de tweede helft. De Stormvogels kwam wel iets dichterbij, maar HV Grol bleef een voorsprong houden van 2 a 3 doelpunten en speelde gecontroleerd, de dames uit Groenlo kwamen hierdoor niet in de problemen. 16-19 op het scorebord. In de slotfase slopen er foutjes in de aanval bij HV Grol, aanvallen werden te doorzichtig en te makkelijk zonder resultaat afgesloten, de dames uit Haaksbergen profiteerden hiervan en kwamen zelfs gelijk met Grol met een stand van 20-20! ‘Het zou toch niet…’, was van de gezichten van de dames (en begeleiding) van HV Grol te lezen. In de laatste minuut was het Inge Klein Gunnewiek die het hoofd koel hield en uit een uitgespeelde aanval de winnende treffer aan liet tekenen. Over de hele wedstrijd gezien een verdiende overwinning, waarbij HV Grol het in de laatste minuten nog onnodig spannend maakte, met gelukkig een goede afloop.

Van de inmiddels 5 gespeelde wedstrijden hebben de dames er 4 gewonnen, een uitstekende start van de competitie, dit geeft zelfvertrouwen!
Voor HV Grol scoorden deze wedstrijd: Inge Klein Gunnewiek 6, Jitske Schuurmans en Babette Tuinte beide 4, Laura Stortelder 3, Anouk Nienhuis – Merle ter Bogt – Pien Pasman en Maud Schuurmans allen 1.

Aanstaande zaterdag staat er weer en thuiswedstrijd op het programma om 20.15 uur tegen HV Stevo 2 uit Geesteren.