26 april 2024
Home » Groenlo » Matige derby staat in het teken van blessures

Matige derby staat in het teken van blessures

198

Ondanks een bemoedigend gelijkspel (1-1) in de streekderby tegen FC Winterswijk, is iedere Grolaanhanger, die de wedstrijd op het sportpark Jaspers in Winterswijk bijwoonde, nog eens met de neus op de feiten gedrukt. Grol 1 is bezig aan een moeilijk voetbalseizoen, waarin eigenlijk maar één doelstelling geldt en dat is handhaving in de tweede klas. In een matig gespeelde wedstrijd, die bol stond van blessures, foutieve passes en lange halen voetbal, wist Grol een in de eerste helft opgelopen 1-0 achterstand in de 95e minuut van de wedstrijd om te zetten in een 1-1 gelijkspel.

Het was Johan Houben die, evenals een week eerder in de thuiswedstrijd tegen SDOUC, een enkele meters buiten het strafschopgebied toegekende vrije trap met een kanonschot binnen schoot. Een magistrale goal, die de equipe van trainer/coach Jeroen Burghout aan een meer gelukkige dan verdiende puntenverdeling hielp.

Tevens een pleister op de wonde, die weer eens het naamkaartje blessuregevallen draagt. Want het blessurespook van het afgelopen seizoen schijnt te zijn teruggekeerd. In een voor veel publiek gespeelde wedstrijd liepen namelijk maar liefst drie vaste basisspelers van Grol een blessure op. Zo moest Thomas Porskamp per brancard van het veld worden gedragen in verband met een vermoedelijk ernstige knieblessure, liet Jelle Kornegoor zich vervangen omdat hij niet verder kon met een in de kom teruggezette schouder en beëindigde Michel Kamphuis de wedstrijd met een hamstringblessure.

Ook bij FC Winterswijk moest een speler (vleugelaanvaller Kabir Soboti) met een enkelblessure per brancard van het veld af. Het vele blessureleed, dat overigens absoluut niet het gevolg was van te hard of gemeen voetbal, had in de eerste helft zelfs tot gevolg dat er maar liefst 15 minuten blessuretijd werd bijgeteld.

Dat Grol in het eerste bedrijf van de wedstrijd de achterstand wist te beperken tot slechts één doelpunt, had men te danken aan goalie Max de Vries, afgelopen zaterdag met stip uitverkoren tot ‘Man of the match’. De Vries verrichtte in de eerste helft een drietal weergaloze reddingen, maar was helaas niet bestand tegen een pegel van FC Winterswijk-speler Ralph van der Burg in de 46e minuut: 1-0. Ook in de tweede 45 minuten groeide de Groldoelman uit naar grote hoogte en legde op die manier de loper uit voor datgene wat vriend en vijand niet meer voor mogelijk had gehouden: de gelijkmaker en daarmee een kostbaar winstpuntje in de slotfase van de wedstrijd.

Over de gehele wedstrijd genomen, die zoals gezegd werd gekenmerkt door het geven van lange ballen in plaats van technisch verzorgd opbouwend voetbal, wist Grol zich maar weinig kansen te creëren. In de eerste helft was het Johan Houben, die na een fraaie driehoeksaanval over links te zacht en ook nog eens langs het vijandelijke doel schoot. In de tweede helft kreeg eigenlijk alleen Mart Zieverink een tweetal kansen, eerst na een voorzet van Michel Kamphuis en even later na aangeven van Johan Houben. Dit alles wil niet zeggen dat er door het Grolteam niet gestreden werd voor een goed resultaat. Het is duidelijk dat de jonge Grolselectie nog in een groeiproces verkeert en het heeft tijd nodig alvorens daarvan de sportieve vruchten geplukt kunnen worden.

Overigens is het wel de vraag of Mart Zieverink in dat proces in de rol van teruggetrokken spits, met name bedoeld om met zijn lengte lange ballen van achteruit door te koppen, moet blijven functioneren. Na inmiddels drie gespeelde wedstrijden is namelijk gebleken dat het rendement daarvan praktisch nihil is. Het vierde competitietreffen van dit seizoen (a.s. zondag thuis tegen Vorden) is mogelijk een mooie gelegenheid om weer gewoon met hem voorin als acterende centrumspits te spelen. Echter een en ander zal met name afhangen van de door het inmiddels gevreesde blessurespook aangerichte schade bij een drietal belangrijke spelers.

Opstelling Grol tegen FC Winterswijk:
Doel: Max de Vries;
Achter: Mart Willemsen, Rob Temmink, Wouter Pillen en Michel Kamphuis;
Midden: Thomas Porskamp  (28e min. Siem Huijskes), Kai Ordelmans, Mart Zieverink en
Rick Arink (69e min. Mattijs Warnar);
Voor: Jelle Kornegoor (24e min. Rutger van Schijndel) en Johan Houben.

Gele kaarten bij Grol: Kai Ordelmans en Rutger van Schijndel.

Voorafgaande aan de wedstrijd, in de rust en na afloop vond er een sfeervolle ontmoeting plaats tussen de Business Clubs van FC Winterswijk en Grol. Hiervan werd door een groot aantal leden van beide clubs gebruik gemaakt.

Zondag 27 september a.s. speelt Grol 1 de vierde competitiewedstrijd tegen Vorden 1. Deze wedstrijd vindt plaats op het sportpark Den Elshof in Groenlo en begint om 14.30 uur.