Quinty Vossers Gelders Kampioen dressuur


Gepubliceerd op

BRUMMEN/DOETINCHEM – Quinty Vossers heeft voor een daverende verrassing gezorgd. De 15-jarige Doetinchemse werd afgelopen zaterdag Gelders kampioen dressuur in de klasse Z1 categorie DE. “Ik ben hier erg blij mee. De concurrentie was groot, dit had ik niet verwacht”, jubelde ze gelijk na afloop van de Gelderse Kampioenschappen in Brummen.

De rijdster van ponyclub Varus uit Varsseveld piekte in Brummen op het juiste moment. Met haar pony Boticelli plaatste Quinty Vossers zich overtuigend voor het Nederlands kampioenschap dat op 29 augustus in Ermelo wordt gehouden. De talentvolle Quinty Vossers liet een prima indruk achter en leverde met de eerste plaats een topprestatie.

De Doetinchemse rijdt amper tien maanden op haar pony Boticelli. Ze is vijf jaar actief in de paardensport, wordt begeleid door Rosalinde Heck uit Doetinchem en traint zes keer per week. Vorig jaar pakte Quinty de Gelderse titel in de klasse L2 categorie D en plaatste ze zich ook voor de Nederlandse Kampioenschappen. “Toen raakte mijn pony First Lady een dag voor het NK geblesseerd en kon ik niet deelnemen. Dat was heel vervelend. Nu krijg ik gelukkig een herkansing. We gaan ons goed voorbereiden. Natuurlijk hoop ik zo hoog mogelijk te eindigen. Daar ga ik alles voor doen. Maar dat zal nog niet meevallen, want de concurrentie is erg groot.”