Spannende slotfase voor HV Grol DS1


GROENLO – In de thuiswedstrijd tegen WHC 2 uit Hengevelde afgelopen zaterdag hebben de dames van HV Grol weer twee dik verdiende punten behaald. Dit terwijl ze het zelf in de slotfase nog onnodig spannend maakte.

In het begin van de wedstrijd was het aftasten van beide kanten hoe er gespeeld zou worden. Bij HV Grol stond de verdediging weer uitstekend. Aanvallend was het zoeken om de gaten te vinden om tot scoren te komen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en al snel stond het 5-5. Hierna ging Grol aanvallend gevarieerder spelen. Enkele aanvallen werden uitstekend uitgespeeld en er werd gescoord. Verdedigend stond het goed opgesteld tegenover de aanval van WHC, een 9-5 stand was het gevolg hiervan.

Tot aan de rust scoorde Grol nog twee keer en WHC één keer, waardoor bij een stand van 11-6 van helft werd gewisseld. Een mooie voorsprong voor HV Grol, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Uiterste concentratie werd gevraagd om de 2e helft goed te beginnen en de voorsprong vast te houden.

De 2e helft liet Grol goed spel zien, verdedigden ze strak en goed geconcentreerd en aanvallend werd er afgerond bij een goede kans. Met nog minder dan 10 minuten te spelen stond er 16-10 stand op het scorebord. Een gelopen wedstrijd zou je denken. De dames van Grol gingen hierna slordig spelen en hielden zich niet aan de opdrachten. Veel balverlies was het gevolg en WHC profiteerde hiervan. Grol wist niet meer te scoren en WHC rook haar kans en kwam nog dichtbij. Vlak voor tijd scoorde WHC de 16-15. De laatste minuut hield Grol de bal in haar bezit en speelde de wedstrijd uit. Over de hele wedstrijd gezien een dik verdiende overwinning. Het slordige spel in de laatste fase van de wedstrijd wordt een leermoment voor het vervolg van de competitie. Na drie gespeelde wedstrijden waarin drie keer de volle winst werd behaald, zijn de dames van Grol de competitie in de 1e klas uitstekend begonnen. Volgend weekend is een vrij weekend vanwege de herfstvakantie. Daarna gaan de dames op bezoek bij HV Langeveen.

Voor HV Grol scoorden deze wedstrijd: Inge Klein Gunnewiek en Marijn Klein Gunnewiek beide 4x, Marga Porskamp 3x, Jitske Schuurmans 2x, Laura Stortelder, Merle ter Bogt en Myrthe Meershoek 1x.