26 april 2024
Home » Sport » Vrijehengelcompetitie weer op de wedstrijdkalender.

Vrijehengelcompetitie weer op de wedstrijdkalender.

155

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Zondag 24 april is de eerste vrijehengelwedstrijd  2016 weer gevist, wedstrijd parcours was uitgezet aan de Berkel te Eibergen. Negen liefhebbers hadden zich hiervoor opgegeven en waren dan ook mooi op tijd aanwezig voor de loting. In tegenstelling tot eerdere edities wordt er dit jaar op punten gevist, hierdoor blijft het (hopelijk) tot de laatste wedstrijd spannend. Na het doornemen van de verwachtingen werd er geloot en konden de deelnemers naar de stek die ze geloot hadden.

De wedstrijdcommissie had de stekken ruim uitgezet. Voor en na de nieuwe brug (sinds eind vorig jaar  is er een voetgangersbrug tussen wandelpark De Oude Maat en de Nieuwe Maat gerealiseerd). Voordeel is wel dat er nu dus ook een pad langs de Berkel ligt vanaf de Haaksbergseweg tot aan de fietsbrug, dat loopt een stuk makkelijker met volle bepakking.

De week voorafgaand aan de eerste wedstrijd was het weer redelijk goed, paar keer een beetje nachtvorst maar overdag lekker zonnig en op de wedstrijddag waren de voorspellingen ook gunstig, droog maar door de stevige westenwind was het geen overbodige luxe om je warmtepak aan te hebben. Na een voorbereiding van een klein uur klonk het beginsignaal en de voerballen en voerkorven vonden hun weg naar de zorgvuldig gekozen stek. Toen bleef het lang stil. Het late winterweer gooide roet in het eten. Kou en een buiige wind daar houden vissen niet van. Alleen Rick van Koot wist twee mooie brasems te vangen wat hem de eerste plek op leverde.

Uitslag 1ste Vrijehengelwedstrijd:
naam gewicht Punten
1 Rick van koot 1395 1
2 Theo wayerdink 175 2
3 Bennie Rooks 100 3
4 Willie Wayerdink 100 3
5 Toon Heinsman 100 3
6 Frans Lindner 0 6
7 Frank Bomers 0 6
8 Remko Stöteler 0 6
9 Henk Migchielsen 0 6
10 Andre Stokkink 0 6
11 René Molenveld 6

Eerst volgende GHV competitiewedstrijd, 2de wedstrijd van de Grachtencompetitie wordt gevist op zondag 22 mei. Een week na de 2de  wedstrijd om de Grachtencompetitie is het de beurt aan de deelnemers van de IJsselCup. Opgeven voor de IJsselcup kan nog tot en met 27 mei bij Henk Migchielsen of Frank Bomers. De eerst volgende Vrijehengel wedstrijd zal gevist worden op 5 juni en een week voor de wedstrijd wordt de locatie bekend gemaakt.

Open Koppel:
Zaterdag  14 mei wordt de Open Koppel (ook wel “de Voorjaarsklassieker van het Oosten”) gehouden. Op dit moment staan er 30 koppels op de deelnemerslijst, we kunnen maximaal 40 koppels kwijt. Wil je er bij zijn stuur dan een mail naar Openkoppel@visseningroenlo.nl, voor dat het te laat is..