26 april 2024
Home » Groenlo » Wedstrijdverslag dames 1

GROENLO – Op zaterdagavond 30 januari stond de wedstrijd Loo dames 1 tegen dames 1 van HV Grol op het programma. Het klassement beloofde op voorhand al een spannende wedstrijd. Loo stond op het moment van spelen namelijk op een 4de plek en de dames van Grol op de 5de plek. In de eerste helft liep de stand dan ook gelijk op. Na de 6-6 wist Grol uit te lopen. Dit kwam mede door een aantal belangrijke reddingen van de jonge en getalenteerde keepster Annick Dijk. Ook de 9-7, die werd gemaakt door Silke Hoog Antink, was van belang, dit was namelijk het 300ste doelpunt! De dames van HV Grol wisten kansen te creëren en dat resulteerde in een ruststand van 10-7 in het voordeel van Grol.

Met nieuwe tips en aanwijzingen vanuit de rust begon Grol vol goede moed aan de tweede helft. Doordat beide partijen gebrand waren om te winnen, ging het er soms fel op. De strijd was nog niet gestreden en dat was te zien in het fanatieke spel van beide, dat in de tweede helft leidde tot een aantal penalty’s voor beide partijen. De penalty’s leidden niet altijd tot een doelpunt, maar doordat Milou Reijrink erg alert was werden ze er tijdens een tweede poging meerdere malen alsnog ingegooid.

De dames van Grol wisten de voorsprong te behouden en aan het einde mocht ook reserve keepster Anne Hulshof haar talent laten zien. De dames van HV Grol wisten de krachten te bundelen en kansen te benutten, dat resulteerde in een overwinning van 24-18 in het voordeel van Grol.