Wedstrijdverslag Hastu 2 – Erix 1


De aftrap van het nieuwe seizoen voor heren 1 van HV Erix. Op naar Nijmegen voor de eerste wedstrijd tegen het 2e van HaStu.

Met het nieuwe systeem op de opbouw nam Erix al snel de leiding over de wedstrijd. Het spel verliep soepel en het net werd makkelijk gevonden. In de aanval maakte met name het opbouw trio, bestaande uit Dirk Berentsen, Bram Reukers en Leon Hulzink het spel uit. De verdediging stond als één collectief, hier had HaStu duidelijk moeite mee. Ook toen Erix meerdere malen in ondertal kwam doordat de scheids het af en toe iets tè hard vond, had HaStu moeite om erdoorheen te komen. Dit resulteerde in een ruststand van 13-19 in het voordeel van Erix. De heren van Erix kregen van een tevreden trainer/coach John Heinen één simpele taak voor de tweede helft, gewoon doorgaan met vertoonde spel. En dat deden ze, de heren van HaStu werden moe en Erix gaf haar voorsprong niet uit handen. Er was zelfs ruimte enkele technische hoogstandjes zoals een fantastische vlieger van Dirk Berentsen op aangeven van Roy Dekkers, en een oerharde loopknal van Marco Rötter vanaf 10 meter. Eindstand 30-35 voor Erix. De heren kunnen terugkijken op een mooie wedstrijd en een goed begin van het nieuwe seizoen.

Het grote aantal meegereisde publiek zorgde voor een fantastische steun. Ze namen het HaStu publiek over met hun opzwepende geklap.

Volgende week zondag 11 oktober spelen de heren om 14.35 thuis tegen the Flyers, komt dat zien.

Gepubliceerd op