26 april 2024
Home » Sport » Wedstrijdverslag Huissen 1 – HV Grol 1

Wedstrijdverslag Huissen 1 – HV Grol 1

224

GROENLO/HUISSEN – Op deze regenachtige zaterdagavond speelden de dames van Grol 1 een wedstrijd in en tegen Huissen. Voor Grol stond er veel op het spel: als Dames 1 van Grol de pot zou winnen, zouden ze Huissen achter zich laten op de ranglijst. Verliezen was dus geen optie, maar tijdens uitwedstrijden werden er dit seizoen nog geen 2 punten gepakt.

Grol had een sterk begin, waardoor ze uitliepen naar 1-3. De dames van Huissen kwamen terug tot een stand van 6-3. Grol maakte de kansen niet goed af. Huissen had een aantal penalty’s waardoor ze voor kwamen te staan. Grol knokte terug tot een ruststand van 11-10 in het voordeel van de thuisploeg. Na een peptalk in de rust waarbij duidelijk werd verteld dat het tempo omhoog moest, begonnen de dames van Grol met veel goede moed aan de tweede helft. In het begin van de tweede helft liep het gelijk op. Grol vond de ruimtes in de hoeken, deze kansen werden goed benut. Hierdoor kwamen de dames van Grol voor te staan met 15-19. Er kwam paniek bij de dames van Grol waardoor Huissen terug kwam tot 18-19. Door een aantal cruciale reddingen van keepster Annick werd de voorsprong behouden. Aan het einde van de wedstrijd liepen de dames van Grol uit. Door een aantal breaks en snelle aanvallen werden er mooie doelpunten gemaakt. Hierdoor hebben de dames van Grol de dikverdiende punten mee naar Groenlo genomen, eindstand 19-23.

Volgende week spelen de dames van Grol hun laatste wedstrijd van het jaar. Om 20:10 staat de thuiswedstrijd tegen Angeren op het programma.