18 april 2024
Home » Bredevoort » Piekenpoetsweekend in Bredevoort

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

BREDEVOORT – Zaterdag 21 mei was de eerste dag van het Piekenpoetsweekend dat jaarlijks wordt georganiseerd door Compagnie Onversaegt uit Bredevoort.

Dit jaar op een andere plek maar wel een de Grote gracht naast de Bolwerkweg in Bredevoort. Naast de Compagnie Onversaegt waren er ook leden van de Compagnie Grolle uit Groenlo en andere vriendengroepen aanwezig.

Voor diegene die het 17 eeuwse kampement wil bezoeken kan dat zondag 22 mei doen. Van 13.15 tot 13.45 worden er in het kampement kanonnen en musketten afgeschoten waarna er van 14.00 tot 15.00 weer een demo op Het Zand wordt gehouden.

Hoewel het geen publieksevenement is, bent u als geïnteresseerde toeschouwer van harte welkom om een kijkje in het kampement te komen nemen en daar ook de demonstatie van het afvuren van de musketten en enkele kanonnen te aanschouwen. Daarbij wordt u wel verzocht om de aanwijzingen van de re-enacters op te volgen om de veiligheid van iedereen te waarborgen.

Enkele foto’s van zaterdag