Home » Doetinchem » Genomineerden Achterhoek Open Innovatieprijs 2021 bekend

Genomineerden Achterhoek Open Innovatieprijs 2021 bekend

507

DOETINCHEM – De vijf genomineerden voor de Achterhoek Open innovatieprijs 2021 (AOI) zijn bekend. De kanshebbers zijn – in willekeurige volgorde –  Aviko, The eNose Company, Studio Nico Wissing, Nijhuis Saur Industries en Hanskamp AgroTech B.V. Hun technologische en duurzame innovaties zijn door een vakjury gekozen uit 37 aanmeldingen vanuit heel Nederland.

“Alle vijf genomineerden blinken uit doordat ze nieuwe technologische ontwikkelingen laten zien die bijdragen aan een betere wereld. Al was het niet eenvoudig om tot een selectie te komen door de grote hoeveelheid goede inzendingen”, verklaart juryvoorzitter Henk Volberda de keuze.

Feestelijke finaleshow
Er zijn twee prijzen te verdelen: een jury- en een publieksprijs. Deze worden op 8 juni uitgereikt tijdens de grote finaleshow in het Amphion Theater te Doetinchem. De middag staat onder leiding van Rob Kamphues. Omdat het fysieke event wegens COVID-19 niet door kan gaan, wordt er een livestream ingezet. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden via de website van de Achterhoek Open Innovatieprijs: www.achterhoekopeninnovatieprijs.nl. Na aanmelding ontvang je een link die toegang geeft tot het eventplatform waar je tevens kan stemmen op jouw favoriete innovatie.

Voorprogramma StecK Battle
Voorafgaand aan de eindstrijd vindt de StecK Battle plaats. Zes studententeams gaan de strijd met elkaar aan door oplossingen te presenteren voor spraakmakende challenges uit het bedrijfsleven. “De StecK Battle vloeit vooruit uit de StecK Academy. We willen met de Steck Academy een brug slaan tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. We stimuleren zo ondernemend denken en doen onder studenten en belonen dat met het bieden van een podium tijdens de Achterhoek Open Innovatieprijs”, aldus Henk Janssen, een van de initiatiefnemers van de AOI.

Achterhoek Open Innovatieprijs 2021
Tijdens de finale pitchen de vijf kanshebbers hun innovatieve dienst of product aan de hand van een twee minuten durende video. De winnaar verdient naast een speciaal ontworpen trofee een geldprijs van 5.000 euro en invloedrijke netwerkdiners die de technologische innovatie verder gaat brengen.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen