5 mei 2024
Home » Groenlo » HV Grol DS4- HV Erix DS2

GROENLO – De dames van het vierde team van handbalvereniging Grol verloren hun eerste competitiewedstrijd afgelopen donderdagavond in en tegen Klarenbeek, een heel jong en snel team. Zaterdagavond speelden ze tegen Erix, een team dat ze wat beter kenden, van voorgaande seizoenen en van een (verloren) oefenwedstrijd enkele weken geleden. Ze hoopten dat ze deze wedstrijd wat meer hun eigen spel konden spelen en vaker tot scoren konden komen.

De wedstrijd begon goed voor HV Grol, Sylke wist in de eerste minuut al de score te openen dankzij een mooi gelopen break-out. De sterke hoekspeler van Erix liep twee keer snel voorlangs waardoor zij de voorsprong overnamen. Dorien was goed op schot en hield, mede door 2 penalty’s, het aantal doelpunten voor HV Grol op peil. Helaas wist ook Erix het doel regelmatig te vinden, waardoor geen van beide partijen op een ruime voorsprong kwam. Dit bleef tot aan de rust zo doorgaan, waardoor er met 13-13 gewisseld werd van kant.

In de tweede helft stond de verdediging van HV Grol sterker, doordat 1 speelster wat verder naar voren verdedigde. Er werd even wat minder vaak gescoord door de gasten uit Lichtenvoorde, waardoor de thuisploeg een voorsprong van 2 punten kon pakken. Sanne wist de 18-16 op het scorebord te zetten. Erix liet het er niet bij zitten en kwam, onder andere door een penalty, weer gelijk. Bij een stand van 20-20 duurde de wedstrijd net iets te lang voor HV Grol, Erix wist uit hun laatste aanval nog een keer te scoren. Grol redde dit in 30 seconden speeltijd helaas niet meer. De dames zijn trots op het goede samenspel, het vele scoren en hebben vertrouwen in de volgende wedstrijd, op zondag 22 oktober tegen HaStu in Nijmegen.