Home » Wethouder op bezoek bij één jaar elektrocar

Wethouder op bezoek bij één jaar elektrocar

266

LICHTENVOORDE – Wethouder Jos Hoenderboom bezocht de vergadering van de vrijwillige chauffeurs van de e-car. Het karretjes rijdt een jaar rond in Oost Gelre. Als blijk van waardering hielp hij bij de taart aansnijden en het uitdelen ervan. “Het blijkt een heel goed systeem te zijn geweest. Als gemeente bedenk je allerlei manieren voor de mensen om mee te kunnen doen. Het slaat aan en ik kom de elektrocar overal tegen. Namens de gemeente dank hiervoor.”

In het begin maakten hoofdzakelijk ouderen gebruik van de elektrocar. Inmiddels is het karretje afgelopen jaar een welkom vervoersmiddel gebleken voor een paar scholieren die een gebroken been of arm hadden opgelopen. Soms wordt de e-car ook eventjes gebruikt voor mensen met dementie die onrustig gaan dwalen. Een ritje naar hun vroegere omgeving doet wonderen.

Elk kwartaal nemen de aantal aangevraagde ritten toe. Voor alledaagse bezoekjes brengen vrijwilliger chauffeurs ouderen en mensen die minder mobiel zijn met de elektrocar naar de plaats van bestemming. In de gemeente Oost Gelre rijden twee elektrocars. Ze hebben een standplaats bij de Molenberg (Marga Klompé) en bij Antoniushove (Careaz). Sinds deze week rijden de twee elektrocars een jaar rond. Bij elkaar dragen 35 chauffeurs zorg voor deze praktische vervoersdienst. Het e-karretje wordt steeds bekender en wat de gebruikmakers het meest verrast, is de hulpvaardigheid van de chauffeurs.

Aan wethouder Jos Hoenderboom werd zelfs een tweede elektrocar gevraagd voor Lichtenvoorde en omgeving. Het komt voor dat in de piekuren: rond het middaguur en de klok van vijf uur de chauffeurs ’nee’ moeten verkopen. En wanneer de e-car veel ritten op de dag heeft dit een strakke planning nodig heeft om voldoende tijd vrij te maken voor het opladen van de accu. Met een tweede e-car vergroot je de inzetbaarheid en verlaag je de kwetsbaarheid van een te lage accuspanning

Er wordt een vrije gift gevraagd voor elke rit waaruit het onderhoud en eventuele reparaties van worden betaald.