21 april 2024
Home » Lievelde » Jaarlijkse midwinterfair in het Achterhoeks Openluchtmuseum

Jaarlijkse midwinterfair in het Achterhoeks Openluchtmuseum

746

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

LIEVELDE – Op donderdag 28 december opende het Achterhoeks Openluchtmuseum zijn deuren voor de jaarlijkse traditie van de Midwinterfair. De hele dag konden bezoekers een kijkje nemen waarbij een winterse ambiance centraal stond, samen met oude ambachten en regionaal cultureel erfgoed. De Compagnie Grolle had een kampement opgeslagen. Hier werd onder andere ijzer gesmeed en wol geverfd. Op het terrein was de Midwinterhoornblaasgroep uit Lievelde aanwezig.

Het museum bood een reeks aan oude ambachten, waarbij vrijwilligers hun vaardigheden demonstreerden en bezoekers kennis lieten maken met diverse traditionele technieken. Activiteiten omvatten smeden, houtbewerken, spinnen en zagen.

Wim Hofacker, voorzitter van de Stichting van het Achterhoeks Openluchtmuseum, sprak zijn verwachtingen uit over het aantal bezoekers voor de Midwinterfair. Hij benadrukte de gelegenheid voor bezoekers van alle leeftijden om kennis te maken met oude ambachten.

De Midwinterfair trok meer dan 350 bezoekers.

Bron(nen) & Afbeelding(en)