Boomfeestdag in Lichtenvoorde en Vragender

LICHTENVOORDE/VRAGENDER – Leerlingen van OBS Het Hof in Lichtenvoorde en de Antoniusschool in Vragender hebben woensdag 22 maart in het kader van de Nationale Boomfeestdag bomen gepland. Deze dag werd georganiseerd door de Bomenwacht Oost Gelre. .

Het thema voor Boomfeestdag 2017 is ‘Bomen Verbinden’. Dit thema is onder andere gekozen vanwege het feit dat het in 2017 25 jaar geleden is dat het verdrag van Maastricht getekend is en de Europese Unie een feit werd. Daarnaast hebben bomen natuurlijk nog tal van andere verbindende kwaliteiten!

De leerlingen van OBS Het Hof gingen onder begeleiding van Carel ten Have bomen planten in het Wentholtpark. Zij werden daarbij geholpen door wethouder Vincent van Uem.

De leerlingen van de Antoniusschool in Vragender kregen begeleiding van Jetty Rodenburg en Antoon Bleumink. Zij gingen samen met wethouder Marieke Frank nieuwe bomen planten aan de Heelweg. In de voorbereiding is hier met een werkgroep van omwonenden een nieuw beplantingsplan opgesteld voor het openbaar groen.

Foto: Marcel Houwer (archief)