Home » Borculo » Bomenkap voor aanleg rotondes

BORCULO/NEEDE – Woensdag 4 maart 2015 start de provincie Gelderland op vier plaatsen langs de N315 met bomen kappen. Dit duurt ongeveer drie dagen. Deze kap is noodzakelijk voor de aanleg van rotondes op de N315 ter hoogte van de Wessel van Eijllaan, Needseweg en Nettelhorsterweg in Borculo en de rotonde GL Rutgersweg in Neede later dit jaar.

De afgelopen twee  jaar hebben de provincie en de gemeente Berkelland onderzoek gedaan naar het verbeteren van de kruispunten op de N315 tussen Ruurlo en Neede. Hieruit bleek dat de aanleg van drie rotondes de beste oplossing is om de doorstroming en de verkeersveiligheid te verbeteren.

Aansluiting Needseweg
Binnenkort wordt ook gestart met werkzaamheden voor de nieuwe aansluiting van de Needseweg op de N315. Om deze werkzaamheden mogelijk te maken, is het kappen van bomen noodzakelijk. De provincie Gelderland is in het bezit van een kapvergunning voor bomen langs de provinciale weg. Er wordt gekeken waar nieuwe bomen geplant kunnen worden ter compensatie van de gekapte bomen.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen