27 april 2024
Home » Groenlo » Grol 1 verliest van Rheden

GROENLO – De uitdrukking impasse staat voor een situatie waarin een ingezet proces is vastgelopen en vervolgens moeilijk is op te lossen. Na de competitiewedstrijd van afgelopen zondag (Grol 1 – Rheden 1) kan er met betrekking tot de hoofdmacht van s.v. Grol gesproken worden van een impasse. Dit niet alleen door de neutrale, op afstand meekijkende toeschouwer, maar ook door de eigen hondstrouwe supporter die van alle ins en outs van zijn eigen club op de hoogte is. Het gegeven dat een voetbalclub in een hogere klasse tijdens het tweede competitieseizoen vaak in moeilijkheden komt, is helemaal van toepassing op het keurkorps van trainer/coach Jos Heutinck. Het gaat het uithangbord van dé Grol in het tweede seizoen in de eerste klas van de KNVB namelijk niet bepaald voor de wind. Of moeten wij het in het geval van afgelopen zondag alleen hebben over een slechte generale voor het hoofdgerecht van a.s. zaterdag, te weten de derby van het Oosten tegen aartsrivaal Longa ’30?

Feit is dat Grol 1 in het seizoen 2014-2015 wordt getroffen door een groot aantal, voor het merendeel hardnekkige, zelfs definitieve blessures. Voorbeelden te over. Zo moest de talentvolle Mark Peters al heel vroeg in dit seizoen de voetbalschoenen aan de wilgen hangen na een tweede fatale knieblessure, moest nieuwkomer Sjors Storkhorst een half jaar lang noodgedwongen plaatsnemen op de blessurebank en raakte doelman Max de Vries maanden achtereen uit de roulatie vanwege een vervelende schouderblessure. Het noodlot sloeg dientengevolge toe en slaat nog steeds toe. Afgelopen zondag moesten ook vaste en bepalende krachten als Lennard Walterbos, Michel Kamphuis, Sander Nijhoff en Bram Huls noodgedwongen toekijken. Voeg daarbij het gegeven dat in de wedstrijd ook nog eens Jelle Kornegoor met een blessure het veld moest ruimen en de ook nog het komende weekend geschorst zijnde Thomas Porskamp, en de vraag is gerechtvaardigd met welk team Grol 1 zaterdag a.s. aan de aftrap verschijnt in de wedstrijd van het jaar: Grol – Longa ’30.

Maar nog los van al deze onzekerheden, is hiermee wel in grote lijnen een verklaring gegeven voor de nederlaag van afgelopen zondag tegen degradatiekandidaat Rheden. Simpel gesteld, Grol miste in zijn totaliteit gewoon het voor de eerste klas benodigde niveau om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Hoe is anders de 0-1 achterstand bij rust te verklaren, terwijl Grol in de eerste 45 minuten zeker zes goede kansen had om de wedstrijd naar zich toe te trekken en Rheden uit slechts één kans met een weliswaar formidabele goal wist te scoren? Ook in de tweede helft was Grol kwalitatief niet bij machte om de ongelukkig opgelopen achterstand om te buigen in een gelijkspel, laat staan een overwinning. Rheden wist daarom met een zeer geflatteerde overwinning huiswaarts te keren. Geflatteerd zeker omdat in de eerste helft in ieder geval Christian Pillen en Sjors Storkhorst hadden moeten scoren en omdat in de tweede 45 minuten Mart Zieverink en Matthijs Warnar hetzelfde hadden moeten doen. Door de nederlaag is Grol verder afgezakt in de gevarenzone.

Wat dit allemaal betekent voor de wedstrijd van a.s. zaterdag tegen Longa ’30 kan niemand voorspellen. Vast staat wel dat de begeleidingsgroep van Grol en dan vooral de medische staf de komende dan wel deze week alle zeilen zal moeten bijzetten om een enigszins representatief elftal op de been te krijgen!

Zaterdag 21 maart a.s. speelt Grol 1 de derby van het oosten tegen Longa ’30 1. Deze wedstrijd op het sportpark Den Elshof in Groenlo begint om 18.00 uur.