27 april 2024
Home » Groenlo » Grol verzuimt te scoren tegen WSV

Grol verzuimt te scoren tegen WSV

141

GROENLO – In de eerste wedstrijd van de nacompetitie heeft Grol met 0 – 1 verloren van WSV uit Apeldoorn. WSV was de bovenliggende partij in het eerste kwartier, terwijl daarna een half uur lang Grol het spel bepaalde. Toch was het WSV dat vlak voor rust scoorde. De tweede helft verliep rommelig, met veel zeer goede kansen aan beide kanten, maar waarin niet meer gescoord werd.

Grol is in de competitie in de 1e klasse op de 12e plaats geëindigd en derhalve veroordeeld tot de nacompetitie. WSV uit Apeldoorn, de club van Jeroen Burghout, die volgend jaar bij Grol in dienst is, had de 2e periodetitel bemachtigd in de 2e klasse. Samen met SDOUC en Voorwaarts Twello strijden ze voor een plek in de 1e klasse. Grol kon weer beschikken over Wouter Pillen als laatste man, terug van een blessure. WSV, een omnivereniging van 1800 leden, waarvan 1300 voetballers, had twee bussen met supporters meegebracht, waardoor er een mooie voetbalsfeer onstond. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er door de Apeldoornse aanhang vuurwerk en slingers afgeschoten.

Het was ook WSV dat als beste aan de wedstrijd begon. In de 3e minuut moest Max de Vries al in actie komen op een hard schot van 16 meter. Even later schoot Jamarro Diks net naast. De technisch begaafde en snelle aanvaller Jamarro Diks was duidelijk de gevaarlijkste man bij WSV. Grol kon pas na een kwartier wat terug doen, en dit luidde ook een goed half uur in. Sjors  Storkhorst was in dat half uur, net als in de laatste competitiewestrijd tegen Luctor et Emergo, de uitblinker aan Grol kant. Hij kreeg zelf twee mooie schietkansen en bracht Jelle Kornegoor een keer in stelling. Toch was het WSV dat vlak voor rust op 0 – 1 kwam. De Grol verdediging gaf teveel ruimte weg waardoor Jamarro Diks kon uithalen van ca 20 meter. Max de Vries, die een goede wedstrijd keepte, kon de bal nog keren, maar in de rebound was Lars Hoekman de meest attente speler en tikte de bal binnen. Even later leek Grol toch nog gelijk te komen, maar Thomas Porskamp kopte een voorzet ternauwernood naast.

De tweede helft verliep rommelig. Het spel was niet goed, er waren veel blessurebehandelingen nodig aan WSV kant, en scheidsrechter Hoogendijk floot warrig wat tot de nodige irraties leidde aan beide kanten. Toch was dit de helft met de beste kansen voor beide ploegen. Christian Pillen stond oog in oog met de uitblinkende keeper Michiel van Cranenburgh van WSV, maar liet de bal te ver van zijn voet afspringen. Jordy Oonk kreeg de bal op een meter van de doellijn aangespeeld, maar kon de bal helaas niet riching doel verwerken. Een schot van Thomas Porskamp van 20 meter ging net over. Net als even later een schot van Johan Houben. Daartegenover stonden enkele goede kansen voor WSV. Max kwam in een 1 tegen 1 situatie te staan, maar verkleinde het doel goed. Een kopbal uit een voorzet werd door Grol van de lijn gekopt. Jamarro schoot enkele keren in het zijnet. En een bal vloog miraculeus voor het doel van Max langs zonder aangeraakt te worden. Lars Hoekman schoot in een vrije positie net over en een laag schot van Jamarro Diks kon maar net met de voet door Max de Vries weggewerkt worden.

Een gelijkspel was zeker op zijn plaats geweest, maar Grol mag ook blij zijn dat de achterstand niet groter is geworden. Aan de andere kant heeft Grol ook kansen genoeg gehad om de wedstrijd winnend af te sluiten. Grol zal in de volgende wedstrijden toch zorgvuldiger met de kansen moeten omspringen.

Op zondag 17 mei a.s. vindt de return plaats in Apeldoorn. Aanvang 14.00 uur. Grol heeft zeker nog zeer goede kansen om door te komen. Men zal met minimaal 1 doelpunt verschil moeten winnen om een verlenging uit het vuur te slepen, of met 2 doelpunten verschil om door te gaan. De winnaar over beide duels speelt tegen de winnaar van de wedstrijd SDOUC tegen Voorwaarts Twello. SDOUC heeft de eerste wedstrijd met 3 – 0 gewonnen.