29 april 2024
Home » Sport » Wedstrijdseizoen GHV barst weer los.

Wedstrijdseizoen GHV barst weer los.

129

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Zondag (17 april) wordt de eerste competitie wedstrijd in 2016 gevist, en wel aan onze prachtige stadsgracht. Deze eerste wedstrijd is, traditie getrouw, de eerste wedstrijd van de Grachtencompetitie. De opzet van de Grachtencompetitie is anders dan andere jaren, zo mogen dit jaar ook jongeren (jonger dan 15 jaar) die zelfstandig kunnen vissen meedoen. Ook wordt er dit jaar niet alleen op gewicht (omgezet naar punten) maar ook op aantallen gevist. Je krijgt voor het aantal gevangen vissen punten en voor het gewicht. Degene met het minst aantal punten vist een “ééntje” in zijn/ haar vak. Ook bestaat de grachtencompetitie dit jaar uit zes wedstrijden in plaats van vijf. De resterende vijf wedstrijden worden gevist op: 22 mei, 12 juni, 28 augustus, 11 september en 16 oktober.

Een week later, zondag 24 april, wordt de eerste wedstrijd van de Vrijehengelcompetitie gevist. Na een jaar afwezigheid staat de Vrijehengelcompetitie dus weer op het programma. De vrijehengelcompetitie zal gevist worden op gewicht (omgezet naar punten). Bij voldoende deelname wordt er ook in vakken gevist om de spanning er in te houden. In tegenstelling tot 2014 geen vijf maar vier wedstrijden. De overige wedstrijden worden gevist op 5 juni, 14 augustus, 25 september.

Op zondag 29 mei staat de eerste wedstrijd om de IJsselCup op het programma. Ook hier zijn er enkele wijzigingen. Net als bij de Vrijhengelcompetitie zal er op punten gevist gaan worden en bij voldoende deelname ook in vakken. De resterende wedstrijden aan de IJssel worden gevist op: 26 juni, 4 september, 18 september, 2 oktober en 23 oktober.

Opgeven voor een van de drie competities kan nog steeds, Grachtencompetitie t/m 15 april, Vrijehengelcompetitie t/m 22 april en de IJsselCup t/m 27 mei.

Ben je lid van de GHV en heb je zin om mee te doen aan een van de competities (of alle drie), geef je dan op bij Henk Migchielsen of Frank Bomers. Of via e-mail (zie www.visseningroenlo.nl).

Open Koppel:
De Open Koppel, de voorjaarsklassieker van het Oosten, staat natuurlijk ook weer op het programma en zal gevist worden op zaterdag 14 mei. Elk jaar doen er aan de Open Koppel landelijke, regionale en natuurlijk ook onze lokale toppers mee en dat zal ook dit jaar niet anders zijn. De Open Koppel wordt geroemd vanwege het prachtige viswater, de gezellige sfeer en de puike organisatie. Wilt je ook mee doen? Geef je dan snel op want de wedstrijd is in no time volgeboekt.