Oproep insturen foto’s voor wedstrijd Gelders Nieuwsfoto 2016


BREDEVOORT – Wie wordt de winnaar van Gelders Nieuwsfoto 2016? Welke fotojournalist wordt de opvolger van  Koen Verheijden, hij ontving vorig jaar de trofee uit handen van juryvoorzitter dr. Jan C. Terlouw. Ook dit jaar organiseert Foto21 in Bredevoort in samenwerking met de Provincie Gelderland, de dagbladen De Gelderlander en de Stentor en Coda museum in Apeldoorn, de wedstrijd Gelders Nieuwsfoto 2016.

Elke foto journalist die meedoet aan Gelderse Nieuws Foto 2016 maakt kans op de vakjuryprijs of de Gelderlander Publiekprijs. De dertig door een vakjury genomineerde foto’s worden op 3 plekken in de provincie tentoongesteld. Bij Foto21 in Bredevoort, nabij het provinciehuis in Arnhem en bij Coda in Apeldoorn in de maanden februari en maart 2017.

De opzet is hetzelfde als vorig jaar. Naast de Gelders Nieuws Foto is de mogelijkheid in te zenden voor de categorie reportagefotografie. Alle inzenders voor de Gelders Nieuws Foto 2016 kunnen ook een journalistieke fotoreportage insturen die eveneens door de vakjury wordt beoordeeld.

De winnaar van de GNF 2016 ontvangt een geldbedrag van duizend euro. De winnaar van de journalistieke reportage ontvangt een reportage-opdracht van de provincie Gelderland ter waarde van twee duizend euro.

Fotografen die geïnteresseerd zijn kunnen informatie inwinnen over spelregels en inzendtermijn bij St Foto21Bredevoort E info@foto21bredevoort.

Advertenties