Kindervrijmarkt op Koningsdag in Groenlo verplaatst naar de Oude Calixtuskerk


Gepubliceerd op

GROENLO – De kindervrijmarkt op Koningsdag in Groenlo is verplaatst van buiten naar binnen. “Het weer wordt te slecht”, aldus Erik Mentink van Groenlo Vestingstad Promotion. “De combinatie van (te) lage temperaturen (10 tot 12 graden) ,harde wind en ook nog eens 90% kans op regen heeft ons hiertoe vanmiddag doen besluiten”, vervolgd hij.

We gaan naar de Oude Calixtuskerk aldus Erik Mentink en alle deelnemers hebben al bericht gehad. Een aantal jaren geleden zijn we ook uitgeweken naar de Oude Calixtuskerk en dat is goed bevallen”.

Divers toeristische attracties zijn deze dag geopend zoals het Stadsmuseum in de Mattelierstraat, de Stadsboerderij in de Notenboomstraat, Calixtusbasiliek waar men de toren kan beklimmen. Maar ook de kerkers en de VVV zijn open en de Vestingstad Express zal rijden.

Kindervermaak
Voor kindervermaak is gezorgd. Kinderen kunnen zich laten schminken en een ballonnenartiest zal de mooiste figuurtjes maken van ballonnen en niemand minder dan Jannes de Goochelaar is ook aanwezig om iedereen te laten genieten van zijn onnavolgbare goochelkunsten.

“We beginnen om 10.30 uur en de kindervrijmarkt zal duren tot ongeveer 16.00 uur. Men kan zich niet meer opgeven voor deze kindervrijmarkt. We zitten vol. Al met al hopen we dat het toch een leuke dag wordt en het bezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima aan Amersfoort is live te volgen op het grote scherm in de Oude Calixtuskerk”.


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.