Nederland warmste regio van Europa


Gepubliceerd op

Vanmiddag stijgt de temperatuur in ons land op sommige plaatsen tot rond 27 graden. Ook net over de grens in het Duitse Rurhgebied en in delen van België wordt het zo warm. Tegelijkertijd zien we in de landen rond de Middellandse Zee maximumtemperaturen veelal onder de 25 graden. Samen met Duitsland en België is Nederland dan ook de warmste regio van Europa.

Spaanse buien en Griekse noordenwind
In Spanje en Portugal, waar het doorgaans warmer is dan bij ons, vallen het gehele weekend buien en met weinig zonneschijn komen de middagtemperaturen hier onder de 25 graden uit. In Portugal wordt het beide weekenddagen slechts tussen 16 en 19 graden. In Italië is het iets warmer, maar ook hier wordt de 25 graden over het algemeen (net) niet gehaald. In Griekenland schijnt vandaag de zon weliswaar volop, hier waait een relatief koele noordenwind, zodat de maximumtemperatuur in Athene bijvoorbeeld op 24 graden uitkomt. Op de bekende vakantie-eilanden wordt het door de wind vanaf het koele zeewater met veel moeite slechts 20 of 21 graden.

Voorlopig volop zomer
De temperaturen blijven de komende dagen behoorlijk hoog, in het binnenland kan het gemakkelijk 25 graden of meer worden. Pas dinsdag komt er wat meer bewolking opzetten en kan er lokaal een enkele regen- of onweersbui vallen. Richting Pinksteren lijkt het (een stuk) koeler te worden.

Meer informatie MeteoGroup
www.weer.nl
www.meteogroup.com