Preventieactie woninginbraken in Groenlo


GROENLO – “Als mensen iets verdachts zien dan is het eerst de politie bellen (112) en daarna eventueel het bericht in de WhatsApp groep ‘Veilig Groenlo’ plaatsen”, vertelt Jelle Broekman, wijkagent in Groenlo. Hij deed dit vrijdagavond 9 maart net voordat agenten, leden van de Whatsapp buurtpreventie Groenlo en de BOA’s van de gemeente Oost Gelre waren gebriefd over de actie die zou plaatsvinden.

In Groenlo zijn dit jaar al opvallend veel inbraken gepleegd. Voor wijkagent Jelle Broekman reden om een actie te houden gericht op preventie van woninginbraken. In groepjes gingen politie, BOA’s en leden Whatsapp buurtpreventie Groenlo de wijken in om preventief toezicht en controles uit te oefenen. Het meest opvallende deze avond was de surveillance te paard.

Deze avond heeft zeker vruchten afgeworpen. “We hebben zelfs een verdachte aangehouden. De persoon reed namelijk in een auto die opgegeven was als gestolen”, vertelde Jelle Broekman. Tevens hebben zich inwoners aangemeld voor de WhatsApp groep en er zijn her en der witte voetjes neergelegd. Deze witte voetjes van papier werden bij woningen en schuren waar inbraakgevoeligheid geconstateerd werd achtergelaten. Dat ‘voetje’ had ook van een inbreker kunnen zijn.

“Dat dit soort acties plaatsvinden is goed, alleen de aanleiding is minder leuk”, vertelde Burgemeester Annette Bronsvoort aan de groep die bestond uit een kleine twintig mensen.

De politie heeft ook daar waar kon flyers uitgedeeld met de tekst:
‘De laatste tijd is in deze buurt veel ingebroken. De politie wilde inbrekers pakken en heeft uw hulp daarbij nodig. Alle informatie is welkom en nodig.

Gebruik het alarmnummer 112 als elke seconde telt. Het is een misverstand dat 112 alleen is bedoeld voor noodsituaties waarin levens op het spel staan. Bel dus ook als u een verachte situatie of misdrijf in uw woon- of werkomgeving ziet. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie snel in actie komen. Voor andere meldingen kan gebeld worden met 0900 – 8844′.

Gepubliceerd op