Astronaut André Kuipers naar Openluchttheater Eibergen


EIBERGEN- Astronaut André Kuipers geeft zaterdagavond 17 september een uniek gastcollege in Openluchttheater Eibergen. Kuipers vertelt over zijn zes maanden durende ruimtereis. De voorbereidingen, lancering en adembenemende uitzichten op de aarde; het komt allemaal aan bod. Dat gebeurt aan de hand van unieke foto’s en filmbeelden die op een reuzenscherm van 8 bij 4 meter worden vertoond.

Kuipers vertelt hoe het is om een half jaar in de ruimte te wonen en te werken. Het publiek krijgt gelegenheid vragen te stellen en na afloop zal Kuipers zijn boek met reiservaringen signeren. De capaciteit in het theater wordt beperkt. ‘’Het moet een intieme en sfeervolle avond worden’’, meldt het bestuur van het openluchttheater. Tientallen solarlampionnen verzorgen de sfeerverlichting in en rond het theater. En 17 september is het ook nog eens volle maan!

Voorverkoop
Zaterdag 16 januari start om 10.00 uur de online voorverkoop. Die is uitsluitend voor donateurs van het openluchttheater. Zij kunnen met een persoonlijke code tickets kopen. Mensen die voor tien euro per jaar nog snel donateur willen worden kunnen via de website www.openluchttheatereibergen.nl een digitale donateurskaart invullen en versturen. Als er toch tickets overblijven start er maandag 18 januari om 10.00 uur een vrije voorverkoop. Het gastcollege begint om 20:00 uur en duurt tot 23:00 uur. Halverwege is er een korte pauze, na afloop een sfeervolle naborrel met relaxte muziek. Een kaartje kost in de voorverkoop 27 euro 50 (inclusief alle bijkomende transactiekosten).