Muziekvereniging Groenlo op jeugdkamp!

Gepubliceerd op

Het laatste weekend van de meivakantie stond in het teken van het jeugdkamp van Muziekvereniging Groenlo. Tijdens het stralende zonnetje werden er eerst een paar kennismakingspellen gedaan en was de toon al gezet door het spel ‘krant meppen’. De fietstocht met 33 kinderen ging vervolgens op weg naar Lichtenvoorde. Daar stonden een aantal leden en goede bekenden van de vereniging te popelen want zij waren onzichtbaar verkleed als ‘vos’ en liepen rond in het centrum als postbode, yogadames of zaten kamperend voor de plaatselijke supermarkt.

Onze fietstocht werd voortgezet en we kwamen uit bij het scoutinggebouw in Lichtenvoorde, onze fantastische locatie. Grillmeister Nico zorgde voor frikandellen en hamburgers en ondertussen werden diverse spellen gedaan. Het spel ‘Gotscha’ werd uitgelegd voor de nieuwelingen, want dit spel komt namelijk ieder jaar terug en staat hoog op het wensenlijstje (lees: eisenlijstje) van de kinderen. Tijdens dit spel mag je mensen uitschakelen door ‘Gotscha’ te zeggen tegen diegene die jij op je briefje hebt staan. Echter je kan diegene alleen maar pakken wanneer er niemand anders in de buurt staat, je krijgt dan van die leuke taferelen dat je nooit ergens alleen ergens heen kan gaan en wie is er wel te vertrouwen? Hilarsch gewoon, zelfs voor de leiding die niet alleen naar de toilet heen gaat!

Natuurlijk mocht het kampvuur en de marshmellows niet achterblijven en was het tijd voor het UFO- nachtspel. Na een kort nachtje, begon de zondag met fanatieke ochtendgymnastiek. Nadat we ’s middags het ‘vieze handen spel’ hebben gedaan met verf (zie foto) op de Engelse Schans kwam het einde van een oergezellig kamp al langzaam weer in zicht. De kinderen ‘s avonds lekker weer in eigen bed en de leiding uitgeput met de beentjes op de bank. Het was in één woord: gaaf!!