Hoog niveau in Para Dressuur Trophy Vragender

Gepubliceerd op

VRAGENDER – Negen ruiters reden zondag op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender een A-kaderscore in de eerste wedstrijd van de tweede cyclus van de KNHS Para Dressuur Trophy, mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation. “Dat zegt genoeg over het hoge niveau van de proeven. Er werd uitstekend gereden door mijn ruiters”, blikt bondscoach Joyce Heuitink tevreden terug. Nicole den Dulk, Sanne Voets en Frank Hosmar wonnen hun (gecombineerde) grades.

Nicole den Dulk (Elen, B) reed met Wallace (v.Future) de winnende proef in de gecombineerde grade 1B/2 met een prachtige score van 75,26%. Daarmee hield ze Rixt van der Horst (Grou) op Uniek (v.Gribaldi) op minieme afstand (75%) achter zich. “Rixt rijdt een andere proef in grade 2 en het was de eerste keer dat ze een 10 scoorde. Vaak krijgt ze een 9 voor de slangenvolte, gisteren ontving ze van de jury een 10”, vertelt Heuitink.

Sanne Voets won met Vedet PB N.O.P. (v.Florestan I) grade 3 met een royale A-kaderscore (72,93%) met 9’s voor de staponderdelen in de proef. Lotte Krijnsen (Enschede) volgde op de plaatsen 2 en 3 met haar paarden Rosenstolz (v.Rotspon) en Zarienta (v.Sir Sinclair), met wie ze boven de 70% scoorde.

Juryleden Monica Drohm en Dirk Jan de Haas roemden de goede voorstelling van Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. (v.Sandreo), de winnaars in grade 4.

Bondscoach Joyce Heuitink was te spreken over de verrichtingen van haar pupillen. “Alle drie winnaars reden proeven van buitengewoon niveau en ze kregen ook geduchte concurrentie. Het niveau in de breedte verbetert nog steeds. Met de Para Dressuur Trophy hebben we in de winter veel wedstrijden met prachtige concoursen als Jumping Amsterdam en Indoor Brabant. Dat geeft mij de mogelijkheid om veel te werken met mijn ruiters en waar nodig te werken aan verbeteringen. Binnenkort gaat mijn WK team naar Quatar. Dat is natuurlijk een prachtige ervaring.”

Paardensportcentrum Lichtenvoorde staat woensdag 11 februari de gehele dag in het teken van het Cavalor Midweek Springen in de klasse BB tot en met ZZ. Van 13 tot en met 15 februari zijn er weer dressuurwedstrijden.

Meer info over aangepast sporten discipline dressuur: www.knhs.nl/kenniscentrum/aangepast-sporten/aangepast-sporten-dressuur/