27 april 2024
Home » Doetinchem » Achterhoek gaat voor predicaat Hoofdstad van de Smaak

Achterhoek gaat voor predicaat Hoofdstad van de Smaak

197

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

DOETINCHEM – De Achterhoek verdient het predicaat Hoofdstad van de Smaak! Dat vinden de vijf organisaties die vandaag Heerlijckheid Achterhoek introduceren en hiervoor een heus bidbook hebben overhandigd aan voorzitter van Regio Achterhoek, Niels Joosten, burgemeester van Doetinchem.

In het bidbook wordt ‘Heerlijckheid Achterhoek’ gepresenteerd: een krachtige regio met veel vakmanschap, eigenwijze vakmensen en heerlijke producten. Het bidbook is gemaakt voor  de organisatie Week van de Smaak en omgedoopt tot bite book. Deze organisatie reikt jaarlijks het predicaat Hoofdstad van de Smaak uit en deze stad heeft de hoofdrol in de jaarlijkse landelijke Week van de Smaak en mag dit predicaat een jaar lang voeren. De organisatie Week van de Smaak heeft het bite book Heerlijckheid Achterhoek ontvangen en als zeer positief beoordeeld zodat de nadere uitwerking ingezet kan worden.

De initiatiefnemers hebben een regiegroep* gevormd en de afgelopen maanden samengewerkt aan het bidbook, genaamd Bite Book Heerlijkckheid Achterhoek. Hierdoor is een actief netwerk gevormd van liefhebbers en praktische doeners die de aandacht willen vestigen op de prachtige producten die de Achterhoek rijk is en dit willen uitbouwen. “We ervaren dagelijks dat er nog veel te ontdekken en proeven valt in de eigen omgeving” zegt voorzitter van de regiegroep Carel de Vries. “Verrassende ondernemers met smakelijke initiatieven te over. De smaak van de Achterhoek mag niet het best bewaarde geheim van NW Europa blijven”.

In het bite book hebben de initiatiefnemers het karakter van de Achterhoek beschreven, bijzondere vakmensen en initiatieven benoemd en gekscherend alvast bestuurders voor de Heerlijckheid benoemd. Met dit bite book nodigen de initiatiefnemers Achterhoekers en Achterhoekse bestuurders uit om samen te werken om zo Heerlijckheid Achterhoek werkelijkheid te laten worden en het predicaat Hoofdstad van de Smaak binnen te halen. De  Achterhoekse Smaaksector, goed voor 18% van de werkgelegenheid, krijgt zo de waardering die het verdient en staat de Achterhoek een jaar landelijk in de smakelijke belangstelling.