Tweede editie Festival van het Papieren Boek

BREDEVOORT – In het weekend van 18 en 19 juni a.s. is er volop geknisper en beleving van papieren bladzijdes in Bredevoort. Een festival georganiseerd met bijzondere schrijvers, boek ambachtelijke activiteiten, boekenmarkt, workshops en muziek, kortom een ode aan het boek voor jong en oud! Voor deze tweede editie zijn er twee zeer bijzondere schrijvers gestrikt, Lisa Kuitert en Özcan Akyol.

Zaterdag 18 juni komt Lisa Kuitert (hoogleraar Boekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam) in een lezing vertellen over haar boek Het Boek en het Badwater, wat willen we nog met papieren boeken? Is het een papieren boek nog een beleving? Lisa Kuitert bespreekt de stand van zaken en geeft met veel voorbeelden en saillante details uit het heden en verleden, de verstokte boekenliefhebber de wapens in handen, om zich door deze discussie heen te slaan.

Zondag 19 juni is schrijver Özcan Akyol (schrijver, columnist Algemeen Dagblad, VARAgids, Nieuwe Revu, 90 Minutes, Hard Gras) aanwezig om zijn visie te geven op de beleving van het papieren boek. Akyol zorgt voor vernieuwing in de literatuur, weet van jongere mensen tot de voetballiefhebber, weer te boeien door zijn rauwe manier van schrijven.

Tevens is een onderdeel van het festival: De nacht van de Poëzie. Op diverse locaties in het centrum treden dichters op, waaronder Pim te Bokkel (o.a. Dit is hoe een storm ontstaat en Wie trekt de regen aan?) en Maarten Buser (2016 debuutbundel, Club Brancuzzi)

Entree festivalterrein gratis. Passepartout € 12,50 p.d. Losse entree € 5,00

Voor meer informatie zie de website www.festivalvanhetpapierenboek.nl of beleef de voorpret mee op de facebookpagina: festivalvanhetpapierenboek