29 april 2024
Home » Sport » Burgemeester Oost Gelre maakt opwachting in peloton

Burgemeester Oost Gelre maakt opwachting in peloton

169

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

Annette Bronsvoort volgt wielerclub Keitrappers al langer en neemt nu deel aan voorjaarstocht.

LICHTENVOORDE – Op 20 maart organiseert WTC Keitrappers haar jaarlijkse voorjaarstocht. Dit jaar zal Annette Bronsvoort, burgemeester van de gemeente Oost Gelre deelnemen aan de tocht. Bronsvoort zegt de ontwikkelingen bij de Keitrappers al langer te volgen via social media. Ze heeft altijd belangstelling voor de wielersport gehad en is jarenlang als liefhebber zelf actief geweest. Ze gaat dan ook graag in op de uitnodiging van de Keitrappers om dit jaar mee te fietsen tijdens de voorjaarstocht.

De voorjaarstocht is een belangrijk ijkpunt in het jaarprogramma van de Keitrappers. Het is de afsluiting van het winterseizoen, de start van het zomerseizoen. De mountainbikers nemen langzaam afscheid van de vaak barre omstandigheden waarin ze hun tochten hebben verreden. Ze verheugen zich op betere omstandigheden en bespreken hun fietsplannen met elkaar. De toerfietsers halen hun wielrenfiets tevoorschijn. Als het weer beter wordt en het zonnetje schijnt komen ze als mieren tevoorschijn. Overal zie je groepjes fietsers. Anderen verruilen de mountainbike voor de wielrenfiets. Het is de start van de lente en er is beweging binnen de club.

Nieuwe leden
Binnen de Keitrappers zijn zowel toerfietsers als mountainbikers actief. Er wordt gefietst in groepen op verschillende niveaus. Er is een ruim aanbod aan trainingsmogelijkheden. (www.keitrappers.nl) Voor nieuwe leden is het nu het moment om in te stappen. De trainingsintensiteit is nog laag en de afstanden zijn kort. Om de drempel voor nieuwe leden te verlagen is er nu de mogelijkheid om deel te nemen aan een instroomgroep. In kleine groepjes worden de nieuwkomers door ervaren begeleiders wegwijs gemaakt in het peloton. Er wordt aandacht besteed aan het fietsen in een groep en er wordt gewerkt aan techniek. Daarna wordt het niveau van de renner vastgesteld en in overleg wordt bepaald in welke groep iemand het beste kan instromen. Op deze wijze hoopt de wielerclub meer actieve leden aan zich te binden.