28 april 2024
Home » Sport » Cross Triathlon Lichtenvoorde wint aan populariteit

Cross Triathlon Lichtenvoorde wint aan populariteit

145

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

LICHTENVOORDE – Bij de derde achtereenvolgende editie verschenen er weer meer deelnemers aan de start. Zondagmorgen om 10 uur gaven ZPC Livor, wielerclub De Keitrappers en de Lopersgroep’90 het startsein voor de Cross Triathlon Lichtenvoorde in zwembad ’t Meekenesch in Lichtenvoorde. Verdeeld over acht groepen gingen 190 deelnemers de uitdaging aan. Veruit de meesten deden dat individueel: ze zwommen, fietsten en liepen zo snel mogelijk naar de finishstreep. Anderen liepen in een teamverband. Dat houdt in dat de één zwemt, de ander fietst en weer een ander hardloopt.

De Cross Triathlon Lichtenvoorde is 1/8 marathon van de drie sporten: 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De organisatie geeft sportieve deelnemers ook de mogelijkheid om de helft daarvan te doen, 1/16 marathon. “We proberen de drempel zo laag mogelijk te houden. Ook de jeugd kan meedoen. De deelnemers doen hoofdzakelijk mee voor het plezier”, zegt Raymond Wopereis die die morgen als starter optrad.