30 april 2024
Home » Groenlo » Grol verliest nipt van Jong Go Ahead Eagles

Grol verliest nipt van Jong Go Ahead Eagles

147

GROENLO – Na het goede resultaat tegen Excelsior Rotterdam afgelopen vrijdag (0 – 4), heeft Grol 1 ook in haar tweede oefenwedstrijd een goede uitslag neergezet tegen de reserves van Go Ahead Eagles: 2 – 3.

Het kwaliteitsverschil was echter groter dan de uitslag doet vermoeden en na 23 minuten spelen keek Grol al tegen een 0 – 3 achterstand aan. Grol leek dan ook af te stevenen op een grote nederlaag, maar met name in de tweede helft herpakte men zich en werd men beloond met twee doelpunten door Rutger van Schijndel.

Grol begon met Wessel Baarslag op doel, Johan Houben, Ramon Landeweers, Mart Willemsen en Dudu achterin, Quint Kristen, Thomas Porskamp en Jur Pasman middenop en Jelle Kornegoor, Jur Dieker en Rutger van Schijndel in de voorhoede. De Deventenaren, die onder leiding staan van trainer en coach Scott Calderwood, die ook dit seizoen met Silvolde in de Hoofdklasse speelt, lieten zien over de nodige basiskwaliteiten te bezitten. De bal werd makkelijk rondgespeeld en het spel werd eenvoudig over 50 meter verplaatst. De gevaarlijkste spelers aan Go Ahead kant waren Can Bayraktar (nr 9) en Nick de Bondt (nr 12).

In het eerste kwartier speelde Grol agressief en gaf weinig weg, maar daarna voerde Jong Go Ahead Eagles de druk op. In de 2e minuut kreeg Jelle een kleine kans, maar kon de bal niet richting doel krijgen. Direkt daarna kwam Bayraktar oog in oog met Wessel, maar Wessel, die net als vrijdag wederom een goede wedstrijd keepte, redde zijn inzet. Na een kwartier kopte Bayraktar bij de eerste paal toch de 0 – 1 binnen. De organisatie leek daarna weg bij Grol. Onder leiding van Salah Aharar en Sefa Yildirim werd menig aanval opgezet bij de rood-gelen. Grol was niet bij machte om de duels te winnen en liet zich naar achteren drukken. De Bondt, die de eerste helft duidelijk beter was dan zijn direkte tegenstander Dudu, profiteerde hiervan, en maakte in twee minuten tijd de 0 – 2 en de 0 – 3. Even later werden inzetten van hem en Bayraktar gelukkig gered door Wessel, waardoor een grotere uitslag werd voorkomen.

Na een half uur was de eer gered. Een vrije trap van Johan Houben werd prachtig ingekopt door Rutger van Schijndel: 1 – 3. Rutger speelde een goede wedstrijd en liet zien een goede kandidaat te zijn voor Grol 1. Het middenveld van Grol kwam in de eerste helft te kort, doordat men de duels niet kon winnen. Ondanks dat de verdediging de nodige ruimte weggaf, lieten Ramon, Johan en Mart toch een positieve indruk achter. Dudu had het de eerste helft zeer lastig tegen De Bondt.

Na de rust kwamen Siem Huijskes en Mart Zieverink er in voor Jur Pasman en Quint Kristen. Hierdoor kreeg Grol meer grip op Go Ahead, waardoor de opbouw van de gasten werd verstoord. Ook kwam Grol meer aan voetballen toe. Het publiek kon genieten van de duels tussen Dudu en De Bondt, die in de tweede helft allemaal werden gewonnen door Dudu. Het spel van Grol werd beloond met een doelpunt, waarbij Rutger de bal beheerst langs keeper Mark Spenkelink tikte, na een prachtige pass van Siem: 2 – 3. Na 65 minuten kwamen Ties ten Barge en Rick Arink er in voor Jur Dieker en Rutger van Schijndel en even later mochten ook Bram Huls en Roar Storteler hun opwachting maken en gingen Wessel Baarslag en Jelle Kornegoor er uit. Bayraktar kreeg nog diverse kansen, maar twee keer belandde de bal op de paal en één keer redde Roar zeer vakkundig in een 1 tegen 1 situatie. Ook een zeer hard schot van 25 meter werd door de jeugdige Roar goed verwerkt.

De eindstand bleef derhalve 2 – 3. Een mooie uitslag van een interessante, leerzame en vermakelijke oefenwedstrijd. Donderdag wordt er nog één keer getraind, waarna de spelers twee weken rust hebben. Op zondag 9 augustus starten de trainingen weer en op dinsdag 11 augustus speelt Grol in Lichtenvoorde op het Keitoernooi.