28 april 2024
Home » Groenlo » Prachtig weer tijdens de 3e jeugdviswedstrijd

Prachtig weer tijdens de 3e jeugdviswedstrijd

3489

GROENLO – Op woensdag 5 juli vond de 3e jeugdviswedstrijd plaats aan de vijver van de Hartreize. Terwijl het westen van Nederland te maken kreeg met de zwaarste zomerstorm ooit, waren de weergoden de vissende jeugd in Groenlo goed gezind. Een half uur voordat de wedstrijd zou beginnen, brak de zon door en dit stralende weer bleef de hele dag aanhouden. Desondanks waren er waarschijnlijk kinderen die niet deelnamen omdat ze dachten dat het slecht weer zou worden. Maar niets was minder waar en uiteindelijk meldden zich toch nog negen enthousiaste jonge vissers.

Net als voorgaande jaren had de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) diverse vrijwilligers ingezet om de kinderen te begeleiden. Halverwege de wedstrijd vond het eerste telmoment van de gevangen vissen plaats, waarbij Thijn Luttikholt en Wiebe Theissen de telling verzorgden. Bij deze eerste tussenstand werd al duidelijk dat de vissen goed beten en menig visje aan de haak werd geslagen. De tweede helft van de wedstrijd beloofde dan ook erg spannend te worden.

Na de tweede en laatste telronde kon de balans worden opgemaakt. De GHV had gezorgd voor mooie prijzen. Voorzitter Erik Mentink maakte de einduitslag bekend en tot grote vreugde van het publiek werd Yalinn Helmers uitgeroepen tot winnares. Zij wist maar liefst 55 vissen te vangen. Op de voet gevolgd door Melle Huurneman met 43 vissen, die de tweede plaats behaalde. Lucas ten Holder veroverde de derde plek met 42 vissen.

De laatste wedstrijd van het seizoen staat gepland op woensdag 12 juli en zal plaatsvinden aan de stadsgracht bij de Maliebaan. De deelnemers kunnen zich om 17.45 uur verzamelen bij de verzamelplek. Net als bij de voorgaande wedstrijden is de deelname gratis en zal de wedstrijd om 18.30 uur van start gaan.

Na afloop van de wedstrijd zal de prijsuitreiking plaatsvinden, gevolgd door een grote verloting. Elk kind dat heeft meegedaan aan een van de wedstrijden heeft een lootje in de pot. Degenen die aan twee wedstrijden hebben deelgenomen, maken dus twee keer kans op een prijs, en voor de deelnemers aan alle drie de wedstrijden liggen er zelfs drie lootjes in de pot. De verloting belooft een spannend moment te worden met prachtige prijzen die te winnen zijn.

Uitslag 5 juli 2023:

  1. Yalinn Helmers – 55 vissen
  2. Melle Huurneman – 43 vissen
  3. Lucas ten Holder – 42 vissen
  4. Bryan Meekes – 37 vissen
  5. Mick te Morsche – 27 vissen
  6. ÖMer Thurhan – 25 vissen
  7. Dion Meekes – 23 vissen
  8. Damon Reijrink – 19 vissen
  9. Wesley Wagendorp – 15 vissen

De GHV en alle deelnemers kijken uit naar de laatste wedstrijd op woensdag 12 juli aan de Maliebaan.